Η Ελλάδα ξεχρέωσε το ΔΝΤ: “Κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει το 2010”

5 Απριλίου 2022

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο οποίο είχε προσφύγει το 2010 για χρηματοδοτική στήριξη.

Μετά από σχεδόν 12 χρόνια, η χώρα ξεχρέωσε τις οφειλές της, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει λόγο για μία πολύ θετική εξέλιξη που στέλνει και ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η εξέλιξη αυτή, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.

Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, που καλείται να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα

“Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποπληρωμή που – υπενθυμίζεται ότι – ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”.

Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη”.


[There are no radio stations in the database]