«Τακούνια Για Καρφιά»: Ο Ορέστης Ντάντος εξερευνά τη γυναικεία ψυχή μέσα από μοναδικές φωνές

30 Μαρτίου 2022

Στο νέο άλμπουμ «Τακούνια Για Καρφιά» ο Ορέστης Ντάντος εξερευνά τη γυναικεία ψυχή μέσα από τις μοναδικές φωνές της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Μάρθας Φριντζήλα, της Νατάσσας Μποφίλιου και της Ιουλίας Καραπατάκη.

Σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση από αυτές που συμβαίνουν πολύ σπάνια, τέσσερις πολύ σημαντικές και αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη, συμμετέχουν στο νέο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με τίτλο «Τακούνια Για Καρφιά».

Η κάθε μία τραγουδά για τη γυναικεία ψυχή με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Ο δίσκος «Τακούνια Για Καρφιά», που κυκλοφορεί σήμερα, είναι η έκτη ολοκληρωμένη δουλειά του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου, όμως η πρώτη στην οποία δεν ερμηνεύει ο ίδιος τα τραγούδια του, δοκιμάζοντας να γράψει για μερικές από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές του σήμερα.

Αυτή τη σκυταλοδρομία διαφορετικών γενεών και μουσικών ιδιωμάτων ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το τραγούδι «Γιάννη Μου» και συνεχίζεται τώρα με το νέο -ομότιτλο του άλμπουμ- single «Τακούνια Για Καρφιά», το οποίο ερμηνεύει η Ιουλία Καραπατάκη.

Ο Ορέστης Ντάντος καταφέρνει να διατηρήσει ως κοινό συνδετικό στοιχείο τη θέαση των πραγμάτων από τη θηλυκή πλευρά -μία θηλυκή πλευρά απαλλαγμένη, όμως, από τα στερεότυπα του παρελθόντος.

Κάθε τραγούδι καταπιάνεται και με μία διαφορετική πτυχή της ζωής: από τον έρωτα  («Γιάννη Μου», «Νερό Στη Βάρκα») μέχρι την απελευθέρωση από οτιδήποτε τις περιορίζει («Φύσα Αέρα», «Χόρεψε»), οι γυναίκες γίνονται η απάντηση στη σκοτεινιά του κόσμου, μέσα από το φως της προσφοράς και της ελευθερίας.

Γυναίκες – σύμβολο ενός κόσμου που ζητάει περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ανθρωπιά κι ευαισθησία.

Το άλμπουμ «Τακούνια Για Καρφιά» του Ορέστη Ντάντου κυκλοφορεί από την Cobalt Music.


[There are no radio stations in the database]