Στο πλευρό του Σαϊντού Καμαρά πλήθος κόσμου: Δάκρυα και αγκαλιές

30 Μαρτίου 2022

Η απόφαση απέλασης του Σαϊντού Καμαρά, έχει ξεσηκώσει συμμαθητές, καθηγητές, γονείς, από το σχολείο του, αλλά και σύσσωμη τη δημοκρατική Ελλάδα. Ο νεαρός μαθητής – πρόσφυγας κινδυνεύει με απέλαση και όλος ο κόσμος ζητά το λογικό, ηθικό και δίκαιο. Να μείνει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά.

Ο Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος φοιτά τα τελευταία χρόνια στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ απειλείται με απέλαση από την Ελλάδα σε λίγες ημέρες, λόγω της ενηλικίωσής του. Ο Καμαρά συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίουκαι τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 30/03, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό – μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση – για την παραμονή του 18χρονου, Σαϊντού Καμαρά, στη χώρα μας.

Ο αριστούχος μαθητής είχε στο πλευρό του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο, όπου φοιτά στον Άγιο Δημήτριο. Πέρα από συμμαθητές, γονείς, καθηγητές, έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων, στου Ρένη, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου που στήριξε το δίκαιο αίτημα του ταλαιπωρημένου μαχητή – πρόσφυγα. Μόλις βγήκε έξω ο Καμαρά, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, έπεσε στην αγκαλιά του 18χρονου, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία για να αρθεί, όπως αναφέρεται, η αδικία σε βάρος του Σαϊντού, και εκατοντάδων Σαϊντού, οι οποίοι ζουν στη χώρα. Όλος ο πολιτικός κόσμος φαίνεται να έχει «αγκαλιάσει» τον Σαϊντού. Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική απόφαση, έτσι ώστε να αλλάξει νομοθεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με τον νεαρό μαθητή.

Ο κ. Νίκος Κακλαμάνος, διευθυντής στο σχολείο Σαϊντού, μίλησε στην ΕΡΤ για την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για την ανάδειξη αυτής της υπόθεσης, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και ευρύτερα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και του Δήμου.

Είτε με τα πόδια ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Σαϊντού έρχεται στο σχολείο. Αυτό το παιδί από την πρώτη ώρα μας εντυπωσίασε με τη διάθεσή του για μάθηση με τη διάθεσή του για ένταξη έχει αδράξει κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία και όλη αυτή την περίοδο δίνει αλλά και εισπράττει αλληλεγγύη ανθρωπιά και φιλία από τους συμμαθητές τουτόνισε ο κ. Κακλαμάνος.


[There are no radio stations in the database]