Πάτρα: Αναρτήσεις “φωτιά” του Γρηγόρη Λέων που “δείχνουν” παιδοκτονία

29 Μαρτίου 2022

Ένας από τους πολλούς επιστήμονες που ασχολούνται επισταμένως και με πολλή προσοχή με το θρίλερ της Πάτρας και τους θανάτους των τριών κοριτσιών από αδιευκρίνιστα αίτια, είναι και ο Γρηγόρης Λέων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατραδικαστικής Εταιρείας προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις και τις πολύτιμες εκτιμήσεις του σχετικά με τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση, μιλώντας συχνά στα ΜΜΕ και σε εκπομπές. Ωστόσο, πολύ σημαντικές και ενίοτε αινιγματικές είναι και οι αναρτήσεις του στο Facebook.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής φροντίζει να συνοδεύει τις εκτιμήσεις του με τη σχετική βιβλιογραφία, ώστε να ενισχύσει το περιεχόμενο της ανάρτησής του. Από όσα έχει ποστάρει όλες αυτές τις μέρες, καταλαβαίνει κανείς ότι και ο ίδιος συγκλίνει στο ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, χωρίς να παίρνει βέβαια ξεκάθαρη θέση.

Τελευταίο “χτύπημα” ήταν όταν χθες το βράδυ συνέκρινε τα ιατροδικαστικά ευρήματα σε Μαλένα και Ίριδα με αυτά που εμφανίζονται σε παιδοκτονίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων:

“Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: “Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα”.

Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: “μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μικροεκδορές στη μύτη έχουν εντοπιστεί στη Μαλένα, το πρώτο παιδί που έφυγε από τη ζωή, ενώ στο 6 μηνών βρέφος, την Ίριδα, βρέθηκε μια μικρή πληγή στο εσωτερικό του στόματος, μαζί με ένα πανάκι με αίμα.

Σε άλλη χθεσινή ανάρτησή του, για την 9χρονη Τζωρτζίνα αυτή την φορά, γράφει: “Διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια”.

Υπενθυμίζεται ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε εγκεφαλοπάθεια, μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη τον Απρίλιο του 2021.

“Σημαντική η τηλεοπτική συνέντευξη της μητέρας…”

Μία αινιγματική ανάρτηση έκανε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας, την ώρα που οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.

“Σημαντική σε αυτή την υπόθεση είναι η τηλεοπτική συνέντευξη της μητέρας που περιγράφει με ορθούς ιατρικούς όρους τη στιγμή της κατάληξης του κάθε παιδιού ” έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση “φωτιά” για γονείς που προκαλούσαν προβλήματα υγείας στα παιδιά τους

Στην περίπτωση κάποιων γονέων στις ΗΠΑ, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο επειδή ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα και τελικά αποδείχθηκε, μετά από βιντεοσκόπηση, ότι οι ίδιοι προκαλούσαν αυτά τα επεισόδια στα παιδιά τους, αναφέρεται σε ανάρτησή του στις 22 Μαρτίου ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο κ. Λέων παρουσιάζει την περιγραφή του βιβλίου ιατροδικαστικής του κορυφαίου παγκοσμίως ιατροδικαστή DiMaio, για τον θάνατο παιδιών, που του έστειλε – όπως αναφέρει- συνάδελφός του από την Αμερική.

“Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που αυτά συμβαίνουν. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ‘τα επεισόδια’ συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν… Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν δίδυμα με επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα, η οποία πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι, εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών.

Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες. Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε”.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ανάρτησε ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής στο κεφάλαιο της ασφυξίας και συσχετίζει για πρώτη φορά δημόσια -και μάλιστα βιβλιογραφικά- τα ευρήματα της έκθεσης περί “εκφύλισης ηπατικών κυττάρων”.

“Δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα”

Αινιγματική ήταν η ανάρτησή του και το βράδυ της Τετάρτης 23/3. Συγκεκριμένα, ανέβασε στο Facebook ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την εκπομπή του ΑΝΤ1 “The 2night Show”.

Όταν ο παρουσιαστής τον ρώτησε “Υπάρχει το τέλειο έγκλημα;”, ο ιατροδικαστής απάντησε: “Κατά τη γνώμη μου, αν ένας ιατροδικαστής μαζί με τους συνεργάτες του κάνει σωστά τη δουλειά, προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα”.


[There are no radio stations in the database]