Δήμαρχος Κιέβου: Δεν θα πέσουμε στα γόνατα – ΒΙΝΤΕΟ

28 Μαρτίου 2022

“Βλέπουμε το μέλλον μας με την Ουκρανία ως μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αυτός είναι ο λόγος αυτού του πολέμου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θέλει να δει την Ουκρανία στην Ευρώπη. Θέλει δει την Ουκρανία  μέσα στη Ρωσική Αυτοκρατορία”, ανέφερε ο Κλίτσκο.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν κάλεσε την Κυριακή να συνεχιστεί ο διάλογος με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μέχρι να συνειδητοποιήσει το “τίμημα που θα πληρώσει” για την εισβολή  στην Ουκρανία και να θελήσει να διαπραγματευτεί. “Πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε με τους Ρώσους, πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε με τον πρόεδρο Πούτιν”, δήλωσε στο Φόρουμ της Ντόχα, το οποίο συγκεντρώνει διεθνείς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

“Είναι απαραίτητο να απαιτούμε τον διάλογο, τη σαφήνειά του, χωρίς καμία αφέλεια, με πολλή αυστηρότητα, αλλά να συνεχίσουμε να του μιλάμε, ώστε κάποια στιγμή να θεωρήσει ότι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για την εισβολή του στην Ουκρανία είναι τόσο υψηλό που είναι καλύτερα να διαπραγματευτεί”, επέμεινε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Εμανουέλ Μακρόν “συνεχίζει να συνομιλεί με τον πρόεδρο Πούτιν για να αποκτήσει πρώτα τις προϋποθέσεις για κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια για διαπραγματεύσεις”. “Ποτέ δεν συζητάμε σοβαρά με το πιστόλι στον κρόταφο”, δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, τονίζοντας ότι μόνο μια κατάπαυση του πυρός “θα επέτρεπε την έναρξη διαπραγματεύσεων (…) χωρίς να υποφέρει ένας λαός”.


[There are no radio stations in the database]