Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 24 Μαρτίου

24 Μαρτίου 2022

1. Ένρον, της Λούσι Πρεμπλ σε σκηνοθεσία Άρη Λάσκου στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζεται επί σκηνής το δεύτερο θεατρικό έργο της Αγγλίδας συγγραφέως Lucy Prebble, με τίτλο «Ένρον», σε σκηνοθεσία Άρη Λάσκου, στο θέατρο ΕΛΕΡ. Βασισμένο μεν στα πραγματικά γεγονότα του «μεγαλύτερου εταιρικού σκανδάλου όλων των εποχών» (σύμφωνα με την Washington Post), με έμφαση στη μυθοπλασία δε, το έργο παρουσιάζει επί σκηνής την επί δεκαετία φρενήρη οικονομική ανάπτυξη του αμερικανικού κολοσσού ενέργειας ΕΝΡΟΝ, που από συνολική αξία υπολογιζόμενη σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώχευσε σε μόλις 16 μήνες το 2001, μέσα από μια πρωτοφανή – τότε – οικονομική καταστροφή που άφησε πάνω από 20.000 άνεργους και εξαφάνισε 28 δισεκατομμύρια δολάρια μισθούς και συντάξεις.
Πέμπτη 24/3, 21:00
5-15€
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα

2. Η Σιωπηλή Λίμνη: Το βραβευμένο έργο του Νταβίντ Ντεσόλα επιστρέφει στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Μετά τις sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, το βραβευμένο έργο «Η Σιωπηλή Λίμνη» του Νταβίντ Ντεσόλα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου, επιστρέφει στην Αθήνα. Ο Ισπανός θεατρικός, κινηματογραφικός συγγραφέας αλλά και τηλεοπτικός σεναριογράφος Νταβίντ Ντεσόλα με το έργο του αυτό φέρνει στην επιφάνεια, μέσα από μία ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το ερωτικό δράμα, τις άμυνες των ηρώων της απέναντι σε μια σύγχρονη αδυσώπητη κοινωνία. Τους τρεις αινιγματικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης.
Πέμπτη 24/3, 21:15
13-16€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Αθήνα

3. KollektivA live στο Ίλιον Plus

Οι KollektivA μετά από δύο χρόνια συναυλιακής απουσίας ανεβαίνουν ξανά στην σκηνή του Ίλιον plus, για ένα rock’n’roll show γεμάτο ένταση και αξέχαστες στιγμές. Λίγο πριν την ηχογράφηση καινούριου υλικού, οι KollektivΑ παρουσιάζουν στην σκηνή όλα τους τα γνωστά τραγούδια καθώς και αγαπημένες διασκευές. Την συναυλία θα ανοίξουν οι ανερχόμενοι Sleeping Dogs.
Πέμπτη 24/3, 21:30
8€
Ίλιον Plus, Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα

4. Dub Pistols, Blend Mishkin, Big Shine και BNC στο Crust

Απόψε θα βρεθούν στο υπόγειο της Crust ο ηγέτης των Dub Pistols, ο Barry Ashworth, θρύλος στην urban σκηνή της Βρετανίας κι ο παραγωγός, DJ και μουσικός παραγωγός/ dj Blend Mishkin, πρωτεργάτης της ελληνικής Reggae, Dancehall και Hip Hop σκηνής, ενώ τα μικρόφωνα παίρνουν φωτιά με το εκρηκτικό δίδυμο των Big Shine και BNC συμπληρώνοντας ένα δυνατό line up, σε ένα εκρηκτικό allnighter.
Πέμπτη 24/3, 23:00
10€
Crust, Πρωτογενούς 13, Αθήνα

5. Η Χρυσούλα Στεφανάκη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη μάς ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από τραγούδια που δημιουργούν δυνατά συναισθήματα ενώνοντας το χθες με το σήμερα σε μία μοναδική βραδιά στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Θα απολαύσουμε τραγούδια από την εποχή των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη μέχρι τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Χιώτη. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια από συνθέτες και ερμηνευτές που η ίδια συνεργάστηκε μαζί τους από την αρχή της μουσικής της πορείας όπως οι Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Βίκυ Μοσχολιού, Δημήτρης Μητροπάνος και άλλοι. Μαζί της παίζουν οι μουσικοί Παντελής Ντζιάλας στην κιθάρα, Γιώργος Σχοινάς στο πιάνο και στο ακορντεόν, Αντώνης Τσαΐνης στο μπουζούκι και Σωτήρης Προίσκος στο πιάνο και στη φωνή.
Πέμπτη 24/3, 21:00
Είσοδος σε τραπέζι: 10€, είσοδος σε τραπέζι με μπύρα ή κρασί: 16€
μουσική σκηνή Σφίγγα, Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας, Αθήνα


[There are no radio stations in the database]