Καιρός: Ηλιοφάνεια και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

24 Μαρτίου 2022

Ανοιξιάτικος θα αρχίσει να είναι ο καιρός από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές. Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά της Κρήτης και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 19, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 18 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στη Θράκη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει κατά τόπους τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-03-2022
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα δυτικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-03-2022
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


[There are no radio stations in the database]