Χρηματιστήριο: Θετική εκκίνηση – Στις 865 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

22 Μαρτίου 2022

Aνοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των τραπεζικών μετοχών τους. Πρόκειται γι’ αυτή την «επενδυτική τραμπάλα» που βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό (από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος) και εναλλάσσονται αγοραστές με πωλητές. H σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε καλά για τις μεγαλύτερες ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές ενώ και το χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE 100) ενισχύεται φτάνοντας πάλι κοντά στα προηγούμενα ιστορικά υψηλά. Παραμένει ίσως η μοναδική χρηματιστηριακή αγορά στην Ευρώπη που είναι στο «πράσινο» από την έναρξη του πολέμου. Ωστόσο, παρά το θετικό άνοιγμα των ευρωπαικών αγορών, η μεταβλητότητα λόγω πολέμου – πετρελαίου- πληθωρισμού παραμένει στα ύψη και οι επενδυτές κινούνται με εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Επιστροφή προς τις 870 μονάδες το θετικό σενάριο, συσσώρευση μεταξύ 825-850 μονάδων το αρνητικό σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός δείκτης ξεκίνησε στις 865 μονάδες με άνοδο 0,6%. Στο θετικό σενάριο της σημερινής ανόδου, θα δούμε πάλι την επιστροφή προς τις 865-870 μονάδες αλλά σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κρατήσει την άνοδο, μπορεί να υπάρξει επιστροφή κάτω από τις 850 μονάδες.

Τράπεζες – διυλιστήρια- υποδομές- real estate

Το επενδυτικό ενδιαφέρον και πάλι εστιάζεται (όπως και στα ευρωπαικά χρηματιστήρια) προς τις τραπεζικές μετοχές οι οποίες και σε καλή κατάσταση βρίσκονται , όπως εδειξαν τα πρόσφατα αποτελέσματα χρήσης 2021 και δεν πιέζονται τόσο από την άνοδο του πετρελαίου όπως οι βιομηχανίες, οι μεταφορές κά. Οι εταιρείες ενέργειες και ειδικά τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ, Motor Oil) βρέθηκαν σε καλό momentum αφού εκμεταλλεύονται την άνοδο της τιμής του πετρελαίου ενώ και οι εταιρείες υποδομών και real estate δείχνουν χρηματιστηριακές αντοχές.


[There are no radio stations in the database]