Πάτρα: Στην τελική ευθεία το θρίλερ-Πληροφορίες για συλλήψεις μέσα στις επόμενες ημέρες

22 Μαρτίου 2022

Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες, αναφορικά με το θρίλερ του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, αφού δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα και συλλήψεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μέρα με τη μέρα, τα κομμάτια του παζλ της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης για τα ελληνικά δεδομένα, ενώνονται, και, όπως αναφέρει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών “είμαστε στην τελική ευθεία”.

“Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί και τις επόμενες ημέρες θα λάμψει η αλήθεια”, σημειώνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού, εν συνεχεία θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

“Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχέια και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα”, τόνισε σήμερα στο MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Πάτρα: Μαρτυρίες “φωτιά” για την απάθεια της μητέρας

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι σχολιάζουν και τονίζουν την απάθεια με την οποία αντιμετώπιζε την υγεία και τον θάνατο των παιδιών της, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, περιγράφοντας μέσα από τις μαρτυρίες τους μια μητέρα η οποία μόνο υπερπροστατευτική και συντετριμμένη δεν ήταν με όσα συνέβαιναν στα κοριτσάκια.

Στις 21 Μαρτίου του 2021, το 6 μηνών βρέφος, η Ίριδα, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε και ο θάνατός της. Όπως έχει πει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή και η αδερφή της βρήκαν το μωρό νεκρό στην κούνια του, όταν ξύπνησαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega “Live News”, γιατροί αναφέρουν αναφέρουν ότι μπροστά τους υπήρξε μία στιχομυθία των γονιών, όπου η μητέρα είπε χαρακτηριστικά στον πατέρα “δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς”.

Λίγες ώρες μετά, η 33χρονη έκανε και μία ανάρτηση στο Facebook γράφοντας: “Ενώ περιμένουμε παιδί, η θαυμαστή μητέρα σου χάνει εσένα, Ίριδά μου”. Όλα αυτά, ενώ όπως έχει πει η ίδια η μητέρα των κοριτσιών, με τον σύζυγό της είχαν χωρίσει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού, της Μαλένας. Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό αλλά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση μαζί και με τους γονείς των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη ακόμη και με το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον αποδειχθεί ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος,να έχει διαπράξει ένα έγκλημα.


[There are no radio stations in the database]