Καιρός: Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σήμερα, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

22 Μαρτίου 2022

Σε ισχύ παραμένει το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Κυριακή η ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τις έντονες χιονοπτώσεις που σήμερα θα πλήξουν κυρίως την ανατολική χώρα στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά. Οι χιονοπτώσεις αν και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές θα εκδηλώνονται σε λίγο μεγαλύτερα υψόμετρα από τα αντίστοιχα χθεσινά.

Από το μεσημέρι μέχρι και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν, τοπικά ισχυρές βροχές στα παραθαλάσσια της Εύβοιας, των Σποράδων, της Χαλκιδικής, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Κυκλάδων. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, που τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονες. Χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία σχεδόν αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις και από τις μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι θα σημειωθούν κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, που από το μεσημέρι θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-03-2022
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα ανατολικά 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός με ενδεικτικές τιμές στα βορειοδυτικά τους -6 (μείον 6) βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]