Κίεβο: «Πυρομαχικά για 3 μέρες έχουν οι Ρώσοι» – Λονδίνο: Aποκρούονται οι επιθέσεις στη Μαριούπολη

22 Μαρτίου 2022

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τη νεότερη ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Σε αυτή αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκρούουν τις ρωσικές απόπειρες να καταλάβουν τη Μαριούπολη.

Οι ρωσικές δυνάμεις, σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας έχουν υποστεί μία ακόμη ημέρα περιορισμένης προόδου με τις περισσότερες εξ αυτών να παραμένουν στάσιμες επί τόπου. 

Αρκετές ουκρανικές πόλεις συνεχίζουν να δέχονται βαριά πυρά από τη ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό με τον ΟΗΕ να αναφέρει ότι περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εσωτερικά εκτοπιστεί συνεπεία της ρωσικής εισβολής.

Στο μεταξύ το ουκρανικό Υπ. Άμυνας υποστηρίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισβολής έχουν επαρκή εφόδια μόνο για τρεις ημέρες.
Στην ημερήσια ενημέρωσή του το πρωί της Τρίτης το υπουργείο αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προβλήματα ανεφοδιασμού,

Κι έτσι τα πυρομαχικά, τα καύσιμα και τα τρόφιμα που έχουν στη διάθεσή τους αρκούν το πολύ για τρεις ημέρες ακόμη, αν δεν ανεφοδιαστούν.

Ειδικά το πρόβλημα των καυσίμων φέρεται να είναι πολύ σοβαρό για τους εισβολείς, δεδομένης και της αυξημένης ανάγκης που προέκυψε από την αποστολή ενισχύσεων στο έδαφος.

Παράλληλα το ουκρανικό επιτελείο ανακοίνωσε την κατάρριψη εννέα ρωσικών ιπτάμενων μέσων το τελευταίο 24ωρο: Πρόκειται για ένα αεροσκάφος, έξι μη επανδρωμένα (drones) και δύο ελικόπτερα.


[There are no radio stations in the database]