Λεκλέρκ: «Φέτος είναι η ευκαιρία μας»

21 Μαρτίου 2022

Ο Σαρλ Λεκλέρκ κατέκτησε χθες την πρώτη νίκη της νέας σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, καθώς τερμάτισε πρώτος στο -εναρκτήριο- γκραν πρι του Μπαχρέιν. 

Ο 24χρονος -από το Μονακό- πιλότος της Ferrari ήταν ταχύτερος από την αρχή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, αφήνοντας τον στη δεύτερη θέση τον άλλο πιλότο της «σκουντερία», τον Ισπανό, Κάρλος Σάινθ.

Η κούρσα στην πίστα της Μανάμα και οι επιδόσεις των δύο οδηγών έδειξε πως το φετινό μονοθέσιο (F1-75) της διάσημης ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ βελτιωμένο και σε θέση να μπει «σφήνα» σε Red Bull και Mercedes στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Ο Λεκλέρκ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του:

«Είμαι τόσο ευτυχισμένος και ανακουφισμένος. Δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς και ξέραμε πως φέτος είναι η ευκαιρία μας. Και στην ομάδα μας έκαναν φανταστική δουλειά, δημιουργώντας αυτό το φοβερό μονοθέσιο», τόνισε ο μονεγάσκος πιλότος και συμπλήρωσε:

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: pole position, νίκη, ταχύτερο γύρο, το 1-2 με τον Κάρλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στήριζαν αυτά τα δύο χρόνια, δεν ήταν εύκολα και είναι φοβερό που επιστρέψαμε στην κορυφή. Θα κάνουμε τα πάντα για την ομάδα.»


[There are no radio stations in the database]