Ιαπωνία: Ο μεγάλος σεισμός φρενάρει την Toyota

21 Μαρτίου 2022

Λιγότερα RAV4, Land Cruiser, Yaris και GR Yaris αναμένεται να βγουν στην παραγωγή το Μάρτιο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν και οι εξαγωγές. Συνολικά λειτουργούν 28 γραμμές παραγωγής και 14 εργοστάσια σε όλη την Ιαπωνία, εκ των οποίων οι 18 γραμμές παραγωγής και 11 εργοστάσια αναμένεται να κάνουν στάση για τρείς ημέρες.

Ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε την Ιαπωνία μεγέθους 7,4 ρίχτερ δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που θα παράγει 20.000 αυτοκίνητα λιγότερα μέσα στο Μάρτιο εξαιτίας της τριήμερης διακοπής. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου υπάρχουν θέματα με τις τηλεπικοινωνίες, το διαδίκτυο, ενώ προκλήθηκε και τσουνάμι λίγο μετά το σεισμό της περασμένης Τετάρτης.

Η μεγάλη εταιρεία αναστέλλει περισσότερες από τις μισές της δραστηριότητες κάτι που θα επηρεάσει περισσότερο τα SUV της γκάμας Land Cruiser, RAV4, αλλά και τα Yaris και GR Yaris. Η μείωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της Toyota για παραγωγή 17% λιγότερων αυτοκινήτων την ερχόμενη Άνοιξη, κάτι που είχαν αποφασίσει οι Ιάπωνες πριν από το μεγάλο σεισμό.

Οι λόγοι πάνω κάτω γνωστοί και αφορούν στην έλλειψη ημιαγωγών, τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 που δείχνει να είναι και πάλι σε έξαρση. Έτσι, μονάχα το Μάρτιο θα βγουν 50.000 λιγότερα Toyota –εξαιτίας όλων των παραπάνω παραγόντων- από τις γραμμές παραγωγής.

Αυτό το γεγονός θα σημάνει καθυστερήσεις στις παραδόσεις σίγουρα εντός των τειχών της χώρας, αλλά πιθανότατα και στο εξωτερικό.


[There are no radio stations in the database]