Πάρνηθα: Στους “-6,5 βαθμούς” έφτασε η θερμοκρασία

19 Μαρτίου 2022

Στους (-6,5 βαθμούς ) έπεσε σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στην Πάρνηθα σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών . Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Σέλι (-11,3 βαθμοί), στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας (-9,9), στο Παρανέστι Δράμας (-7,4), στον Βώλακα Νευροκοπίου (-6,7), στο Τέροβο Ιωαννίνων (-6,6) και στην Πάρνηθα (-6,5)

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Κυριακή μέχρι και την παραμονή της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, χιόνια, παγετό και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα για την Κυριακή στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Τη Δευτέρα, στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν κι είναι πιθανό στα νοτιοδυτικά να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Τετάρτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα έχουν ασθενή έως μέτρια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Και την Πέμπτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.


[There are no radio stations in the database]