Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δικαστήριο οι ηθοποιοί που τον καταγηρούν – Απών ο ίδιος

18 Μαρτίου 2022

Δεν παρέστη στη δίκη του ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, επικαλούμενος μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου λόγους υγείας.

Η δίκη του ηθοποιού για σεξουαλικές κακοποιήσεις που έχουν καταγγείλει τρεις γυναίκες συνάδελφοι του ενδέχεται να διακοπεί η να αναβληθεί κατόπιν αιτήματος που θα υποβάλλει η υπεράσπιση του ηθοποιού, ενώ και η εισαγγελέας έκανε δήλωση αποχής.

Επικαλέστηκε περιστατικό με άλλη συνήγορο του ηθοποιού πριν χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πάντως η δικηγόρος Κικη Μπακιρτζίδου δήλωσε ότι το περιστατικό ανήκει στο παρελθόν και εκτιμά την εισαγγελέα. Για την απουσία Φιλιππίδη μίλησε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζοντας προς το δικαστήριο.

«Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του».

Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο για οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.  Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φερόμενα ως θύματά του, αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη,  Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και  Εβελίνα Παπούλια, γεγονός που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας: «Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης που είναι προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο, αντιμετωπίζει κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, για βιασμό και απόπειρες βιασμού, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών συναδέλφων του που κατέθεσαν σχετικά ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.


[There are no radio stations in the database]