Πάτρα: Πώς πέθανε τελικά η Τζωρτζίνα; -“Σαφείς ενδείξεις” έχει η ΕΛΑΣ για τον θάνατο της

18 Μαρτίου 2022

Με τον θάνατο της Τζωρτζίνας ασχολούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή οι αστυνομικοί που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα και έχουν ξεκινήσει τις καταθέσεις, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου της 9χρονης, που έφυγε από τη ζωή πιο πρόσφατα.

Εκτιμάται ότι η λύση στο μυστήριο της Τζωρτζίνας, θα φωτίσει τι έχει συμβεί και στα άλλα δύο παιδιά. Για τον λόγο αυτό δεν έχει δοθεί απάντηση στο τι έγινε με την ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατο της Ίριδας, του 7 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση οι γιατροί από το Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Τζωρτζίνα, ενώ έχουν εξεταστεί και οι γιατροί που έκαναν τους γενετικούς ελέγχους και έβαλαν το απινιδωτή και τον βηματοδότη στο Ωνάσειο.

Στην Πάτρα οι αστυνομικοί θα υποβάλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις στους γιατρούς του Καραμανδάνειου, με τις πληροφορίες του Mega να αναφέρουν ότι υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις από τη μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων.

Οι πρώτες ενδείξεις από τις ιστολογικές εξετάσεις σε ζωτικά όργανα -κυρίως την καρδιά- της Τζωρτζίνας δείχνουν ότι το παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά που να εξηγεί ανακοπές ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι που είχαν πει και οι γιατροί στην Πάτρα, καθώς δεν θα άντεχε το ΚΑΡΠΑ των 50 λεπτών που έκαναν εκεί για να το κρατήσουν στη ζωή.

Τα στοιχεία για μη αιτιολογημένη έλλειψη οξυγόνου – Τι δείχνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις

Νέα δεδομένα για τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα φέρεται να προκύπτουν και από την αναψηλάφηση των ιατρικών φακέλων από τις διωκτικές και κυρίως τις ιατροδικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”, στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε προϋπάρχουσες παθήσεις, αλλά προκλήθηκε από μη αιτιολογημένη, προς το παρόν τουλάχιστον, έλλειψη οξυγόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώτος θάνατος, της 3,5 ετών Μαλένας, το καλοκαίρι του 2019, αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος που διενήργησαν τη νεκροψία εντόπισαν “κενοτοπιώδη εκφύλιση” των ηπατικών κυττάρων.

Καθώς το κορίτσι, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του, είχε αντιμετωπίσει μια σπάνια μορφή λευχαιμίας και είχε υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, που πάντως είχαν οδηγήσει στην ίασή του, οι αλλοιώσεις στο ήπαρ και ο θάνατός του αποδόθηκαν από τον ιατροδικαστή σε παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου. Στο πλαίσιο επανεξέτασης της υπόθεσης, ιατροδικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι η “κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” μπορεί να προκληθεί από ανωμαλία στον μεταβολισμό, χρήση τοξικής ουσίας ή ασφυξία.

Νέα δεδομένα για τον θάνατο της Ιριδας

Νέα δεδομένα φέρεται να έχουν προκύψει, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, και όσον αφορά στην αιτία θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ιριδας, τον Μάρτιο του 2021.

Στην έκθεσή της, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που είχε διενεργήσει τη νεκροψία – νεκροτομή, είχε αποδώσει τον θάνατο του βρέφους σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου, με τον φλεβόκομβο να περιγράφεται ως η ομάδα κυττάρων που λειτουργεί ως φυσικός βηματοδότης. Η ίδια πάντως είχε προχωρήσει σε ιστολογική εξέταση των εγκεφαλικών κυττάρων του βρέφους διαπιστώνοντας αλλοιώσεις συμβατές με υποξυγοναιμία, ήτοι έλλειψη οξυγόνου.

Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ακόμα ότι στην 3,5 ετών Μαλένα διαπιστώθηκε μακροσκοπικά μετά τον θάνατό της τραύμα στη μύτη και στην 6 μηνών Ιριδα τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο. Ευρήματα που ενισχύουν την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου των κοριτσιών.


[There are no radio stations in the database]