Δημήτρης Λιγνάδης: Σήμερα οι καταθέσεις φίλων του πρώτου καταγγέλλοντα για τον βιασμό του

18 Μαρτίου 2022

Συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας περίπου στις 8 το πρωί.

Η δίκη Λιγνάδη συνεχίζεται με καταθέσεις φίλων του 27χρονου, που κατήγγειλε τον θεατράνθρωπο για βιασμό σε ηλικία 16 ετών.

Οι φίλοι του 27χρονου φέρεται να ήταν παρόντες στις συναντήσεις του με τον ηθοποιό.

Δίκη Λιγνάδη – Τι κατέθεσε ο 27χρονος που καταγγέλλει βιασμό του το 2011

Ο 27χρονος, Αιγυπτιακής καταγωγής, που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα καταγγέλλει ότι το 2011 και ενώ ήταν 16 ετών υπέστη βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο ο ίδιος είχε προσεγγίσει με στόχο να τον βοηθήσει να ασχοληθεί με τον χώρο της Τέχνης.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, το 2010 επειδή έμαθε από εξάδελφο του για “έναν ηθοποιό που γνώρισε στον Άγιο Παύλο και έψαχνε νεαρά άτομα για να τα κάνει ηθοποιούς” έστειλε αίτημα φιλίας στον Δημήτρη Λιγνάδη και εκείνος το δέχτηκε άμεσα. “Του έστειλα μήνυμα και του είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Με πολλή χαρά είδα να μου απαντάει θετικά και να μου λέει ότι “είσαι πολύ όμορφος, είσαι κούκλος”. Μου είπε να τα πούμε από κοντά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Αναφερόμενος στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο, το θύμα, είπε πως αυτή ήταν στο Αεροδρόμιο από όπου ζήτησε από τον καλλιτέχνη να πάει να πάρει τον ίδιο που επέστρεφε από την Αίγυπτο και φίλους του που είχαν πάει προς υποδοχή του.

“Ήρθε και μας πήρε από το αεροδρόμιο και πήγαμε στο Ολυμπιακό Χωριό που έμενα” είπε ο 27χρονος ο οποίος συνέχισε αναφέροντας πως όταν έφυγαν οι φίλοι του, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέμεινε στο σπίτι και έγινε πιο διαχυτικός απέναντι του: “Μου χάιδευε το κεφάλι. Μου έλεγε τι κούκλος που είσαι. Θα γίνεις γνωστός. Έτσι ξεκίνησαν όλα…”.

Ο 27χρονος είπε πως όταν είδε πως ο ηθοποιός υιοθέτησε αμιγώς σεξουαλική συμπεριφορά, του είπε πως δεν του αρέσει αυτό που συμβαίνει και έτσι ο ηθοποιός έφυγε, με τον ίδιο να νιώθει ντροπή, όπως ανέφερε στο δικαστήριο.

Όπως είπε ο 27χρονος, η δεύτερη συνάντηση ήταν μετά το τέλος παράστασης που πήγε με φίλους του, προσκεκλημένος του καλλιτέχνη οπότε δέχθηκαν την πρόσκληση του ηθοποιού να πάνε στο σπίτι του. Εκεί τους κέρασε φαγητό, ποτά και τσιγάρα κάνναβης ενώ αργότερα, όπως κατέθεσε, τους πρότεινε να πάνε στο υπνοδωμάτιο. “Αυτό μου δημιούργησε ένα άβολο αίσθημα και αποφασίσαμε να φύγουμε”, κατέθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου ο 27χρονος είπε πως είχε εμπιστευθεί τον ηθοποιό τον οποίο “τον είχα δει σαν δάσκαλο δεν ήθελα να του λέω όχι”.


[There are no radio stations in the database]