Έρχονται τα αυτοκίνητα από ανακυκλώσιμα υλικά

18 Μαρτίου 2022

Είναι όμως αυτή η λύση αρκετή; Ο πλανήτης βρίσκεται σε δυσχερή θέση και κάθε πρόταση σχετικά με τη βελτίωση του περιβάλλοντος είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από μία εταιρεία με βαρύ όνομα και τεράστιο brand name στο χώρο της αυτοκίνησης. H Mercedes-Benz, λοιπόν, εξέφρασε με τον πλέον επίσημο τρόπο την πεποίθηση της να κατασκευάζει αυτοκίνητα από ανακυκλώσιμα υλικά σε ποσοστό 40% του οχήματος μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ακούμε μία εταιρεία αυτοκινήτου να χρησιμοποιεί δευτερογενή υλικά στην κατασκευή νέων μοντέλων. Ωστόσο, η απόφαση της γερμανικής φίρμας να το καθιερώσει και να το θέσει ως αυστηρό όρο είναι πρωτοποριακή.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας την ποιότητα και τα ακριβά υλικά με τα οποία συνηθίζει να εμπλουτίζει η εταιρεία τα αυτοκίνητα της, τότε το εγχείρημα καταλαβαίνουμε ότι γίνεται ακόμη πιο δύσκολοΑπό τι υλικά άραγε μπορεί να κατασκευαστεί μία Mercedes-Benz για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον;

Δίχτυα ψαρέματος που έχουν εγκαταλειφτεί, πλαστικά μπουκάλια, χαλιά από pvc, ακόμη και οικιακά απορρίμματα, είναι μερικά από τα υλικά που μπορούν να φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμα σε ένα νέο μοντέλο. Μάλιστα από τα κοινά «σκουπίδια» μπορεί να δημιουργηθεί ο γνωστός μας αφρός πολυουρεθάνης, υλικό που «ντύνει» συνήθως τα πίσω μαξιλάρια μεταξύ άλλων.

Εκτός από τα παραπάνω υλικά που χρησιμεύουν στον εξοπλισμό της καμπίνας και των λεπτομερειών του εσωτερικού, εξαιρετική θα είναι η αξιοποίηση της γερμανικής εταιρείας όσον αφορά τα μέταλλα και το πλαίσιο των μοντέλων που θα κατασκευασθούν στο άμεσο μέλλον. Σε ποσοστό σχεδόν 100% προέρχονται από σκραπ αλουμινίου, με τον χάλυβα του πλαισίου να αποδίδει 90% λιγότερο CO2 συνολικά στο περιβάλλον.

Η Mercedes-Benz δια στόματος του Markus Schäfer (επικεφαλής νέων τεχνολογιών) δηλώνει πως η βιωσιμότητα των εταιρειών προϋποθέτει την ομαλή λειτουργία του πλανήτη. Έτσι αν θέλουμε να μία νότα αισιοδοξίας για το αύριο θα πρέπει να βλέπουμε συχνότερα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Από ανακυκλωμένα μέταλλα, μέχρι δερμάτινα καθίσματα από κάκτο, όλες οι κινήσεις με κοινό παρονομαστή την λιγότερη δυνατή οικολογική επιβάρυνση.

ΠΗΓΗ:https://www.newsauto.gr/


[There are no radio stations in the database]