ΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις 822 προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

16 Μαρτίου 2022

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις 822 θέσεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γραπτό διαγωνισμό στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.),  στην προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στη σχετική Προκήρυξη.

Στο πρώτο αυτό στάδιο οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, αναφέροντας όλα τα τυπικά προσόντα που έχουν και θεωρούνται ως απαραίτητα ή πρόσθετα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), 546 θέσεις: ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Εφοριακών, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Πληροφορικής και ΠΕ Τελωνειακών.
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), 203 θέσεις: ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Πληροφορικής και ΤΕ Τελωνειακών.
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.),73 θέσεις:  ΔΕ Τελωνειακών.

Υποβολή αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 16 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 4 Απριλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. 

Γραπτή εξέταση

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα.
Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού καθορίζει τις ορθές απαντήσεις και η βα θμολόγηση των γραπτών γίνεται και με χρήση των μέσων της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.

Τα εξεταστέα μαθήματα, με εξαίρεση το μάθημα Λεκτικές Δεξιότητες-Κατανόηση Κειμένων που είναι κοινό για όλες τις Ομάδες Μαθημάτων, η ύλη τους και οι συντελεστές βαρύτητας τους είναι διαφορετικά για κάθε ομάδα μαθημάτων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις του αντικείμενου που έχει η κάθε θέση.

Η εξέταση στις Λεκτικές Δεξιότητες – Κατανόηση Κειμένων, περιλαμβάνει γραπτή δοκιμασία όπου θα εξεταστεί η γνώση και η ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, καθώς επίσης η ικανότητα κατανόησης του γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις σχετικές με το κείμενο ή κείμενα που θα δοθούν στους υποψηφίους.

Η βαθμολόγηση των μαθημάτων, θα γίνει με ηλεκτρονική ανάγνωση των απαντητικών φύλλων μέσω οπτικοηλεκτρονικού σαρωτή (scanner-ΟΜR) με βάση τις προκαθορισμένες, από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, ορθές απαντήσεις.

Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και η βάση της βαθμολογίας είναι πενήντα πέντε (55) μονάδες για κάθε μάθημα και εξήντα (60) μονάδες για τη συνολική βαθμολογία της γραπτής εξέτασης, κάτω της οποίας ο υποψήφιος θεωρείται μη επιτυχών. 

Συνολικός βαθμός του διαγωνισμού είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης, προστιθεμένων και των προσαυξήσεων που δικαιούται ο υποψήφιος


[There are no radio stations in the database]