Σούπερ Λιγκ 1: «Πύρρειος νίκη» για τον ΠΑΟΚ

15 Μαρτίου 2022

Σταθερή παρέµεινε η εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 μετά την 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προχώρησαν με δύσκολες και αγχωτικές νίκες, διατηρώντας τη μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά στους 12 βαθμούς, ενώ, μετά την ισοπαλία τους στο ντέρμπι της «Λεωφόρου», ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κατέγραψαν μικρά κέρδη έναντι του Αρη και του ΠΑΣ Γιάννινα, που γεύτηκαν την ήττα σε Καραϊσκάκη και Τούμπα, αντιστοίχως.

Οι ισορροπίες δεν διαταράχθηκαν ιδιαίτερα, με τα πιο σημαντικά γεγονότα να έρχονται εκτός γραμμών του αγωνιστικού χώρου, όπως η είδηση για τον σοβαρό τραυματισμό του Μιχαηλίδη, που θα επιστρέψει στα γήπεδα την επόμενη περίοδο, η κίνηση-έκπληξη της ΑΕΚ με την απόκτηση του Κριχόβιακ και η εμφάνιση των οπαδών του Αρη στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», για πρώτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τότε που αγωνίζεται εκεί ο Ολυμπιακός.

Μεγάλη ζημιά

Οι φόβοι του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι, με τα αποτελέσματα της μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο Γιάννης Μιχαηλίδης να επιβεβαιώνουν την αρχική τους εκτίμηση, πριν ακόμα τελειώσει ο αγώνας με τον ΠΑΣ: ο 22χρονος διεθνής αμυντικός υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω μηνίσκου και κάκωση δευτέρου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο και θα υποβληθεί σε εγχείρηση, με τον χρόνο απουσίας του να εκτιμάται σε τουλάχιστον έξι μήνες.

Η εξέλιξη αυτή υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ να βγει στην αγορά για να αναζητήσει παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του κυρίως στην Ευρώπη, εάν αποκλείσει τη Γάνδη, ή στο Κύπελλο, όπου θα διασταυρωθεί με τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση. Και η αγορά αυτή είναι από το ρωσικό και το ουκρανικό πρωτάθλημα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα μεταγραφών μέχρι τις 7 Απριλίου λόγω των επιπτώσεων του πολέμου.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε τη δυνατότητα μεταγραφών από Ρωσία και Ουκρανία και «έκλεισε» τον Κριχόβιακ.

Αυτή την «πόρτα» εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, η οποία κινήθηκε γρήγορα και έφερε στην Αθήνα τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας έφυγε από την Κρασνοντάρ και συμφώνησε με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι έναντι περίπου 40.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι από τα 9 που θα είναι διαθέσιμος έως το τέλος της περιόδου, με ενδεχόμενο να παραμείνει και μετά, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Εχει πολύ βαρύ συμβόλαιο (3 εκατ. ευρώ ετησίως), που δεν μπορεί να του το προσφέρει καμία ελληνική ομάδα, αλλά με τα τωρινά δεδομένα όλα είναι ανοικτά και θα μείνουν έτσι έως το καλοκαίρι, ειδικά εάν δεν ξεκαθαρίσει έως τότε το τοπίο και ο ίδιος μείνει ικανοποιημένος από την εμπειρία του στην Ελλάδα. Ο Κριχόβιακ παίζει στις θέσεις 6-8 και θα ξεκινήσει αύριο προπονήσεις, με πολύ πιθανό το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Εξέδρες από παλιά

Η εμφάνιση των οπαδών του Αρη στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» προκάλεσε αίσθηση, γιατί είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται εκεί οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας σε εγχώριες διοργανώσεις. Η συνύπαρξή τους με τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν ειρηνική παρά την ένταση που γέννησε το παιχνίδι και προέκυψε έπειτα από επαφές των οργανωμένων οπαδών, με τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων.

Αν και απέχουμε πολύ ακόμα από το να ξαναδούμε στο ίδιο γήπεδο οπαδούς και των δύο ομάδων όταν πρόκειται για ντέρμπι, ήταν ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Και προήλθε, φυσικά, μετά το θλιβερό συμβάν με τον 19χρονο Αλκη, που έκανε πολλούς να συνειδητοποιήσουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί να ενώσει τους φιλάθλους και αξίζει αυτή την ευκαιρία…


[There are no radio stations in the database]