Η ανεξήγητη βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας δείχνει ανθρώπινη παρέμβαση – Ανατροπή και με τη Μαλένα

15 Μαρτίου 2022

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα καθημερινά, σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, την ώρα που οι Αρχές ψάχνουν την άκρη του νήματος σε αυτή την τραγική και συνάμα περίεργη υπόθεση.

Φως στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας έπεσαν χθες, με αφορμή μια φωτογραφία που έστειλε η ίδια η μητέρα των κοριτσιών στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη “Φως στο Τούνελ” στο Mega.

Στην εικόνα, που τράβηξε η ίδια η 33χρονη, φαίνεται το μόνιτορ με τους σφυγμούς της Τζωρτζίνας, όταν νοσηλευόταν στο καρδιολογικό νοσοκομείο.

Στην εν λόγω φωτογραφία, φαίνεται πως οι παλμοί του μικρού κοριτσιού είναι στους 61, γεγονός που αποδεικνύει πως είχε βραδυκαρδία. Σύμφωνα ωστόσο με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας, εστιάζουν όχι εκεί, αλλά στο λεγόμενο “τρεντ”, στη σύνοψη δηλαδή της κατάστασης που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα στην καρδιά της εννιάχρονης.

Κατά τις ίδιες πηγές, διαπιστώνεται λοιπόν πως περίπου 25 λεπτά πριν κληθούν οι γιατροί και πριν τραβηχτεί η φωτογραφία με τη βραδυκαρδία, το κορίτσι παρουσίαζε πάλι σοβαρή βραδυκαρδία για μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 15-20 λεπτών, χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει τους γιατρούς.

Στη συνέχεια, δέκα λεπτά πριν ειδοποιηθούν οι γιατροί, η βραδυκαρδία σταματά και οι σφυγμοί του παιδιού αρχίζουν να αυξάνονται, με τους γιατρούς σχολιάζουν πως αυτή η εναλλαγή στους σφυγμούς οφείλεται σε κάποια παρέμβαση στο σώμα του παιδιού, σαν να πειράζει κάποιος τις καρωτίδες της…

Σύμφωνα με όσα είπαν γιατροί στην εκπομπή, αποκλείουν τα παθολογικά αίτια για το συγκεκριμένο εύρημα.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επεσήμανε με τη σειρά του στο “Live News” πως οι γιατροί έβλεπαν πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα, με αυτό που έβλεπαν να νοσεί και σημείωσε πως έχει συσταθεί μία ειδική επιτροπή, η οποία θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να είχε εμφανίσει ηπατική ανεπάρκεια.

Ανατροπή με τον θάνατο της Μαλένας – “Κατά 99% δεν οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια”

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών και για τους άλλους δύο θανάτους, της Μαλένας και της Ίριδας.

Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας στην Πάτρα με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Πελοπόννησος, ως προς τη Μαλένα “κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια“.

Συνεπώς, και αυτός ο θάνατος αποκτά “μυστήρια” διάσταση και αναμένεται από τους ειδικούς μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής…

Στην εφημερίδα μιλά και η Αγγελική Τσιόλα, η οποία διενήργησε την δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή. Όπως ανέφερε η ιατροδικαστής: “Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα”, λέει χαρακτηριστικά.


[There are no radio stations in the database]