Formula 1: Ο Χάμιλτον σκοπεύει να αποχωρήσει στο τέλος του 2023

14 Μαρτίου 2022

Ο Βρετανός πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον έκλεισε τα 37 χρόνια του τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο του Φερνάντο Αλόνσο ή του Κίμι Ράικονεν, και να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 και μετά τα 40 του χρόνια.

Στη λήξη του συμβολαίου του με τη Mercedes F1, στο τέλος του 2023, θα είναι 39 ετών – και η πρωταθλήτρια ήδη δείχνει να επενδύει για τη ‘μετά-Χάμιλτον” εποχή στον φαινομενικό νεαρό Τζορτζ Ράλελ, τον οποίο τοποθέτησε φέτος στο κόκπιτ του Βάλτερι Μπότας. Παράλληλα, η Red Bull Racing ήδη “έδεσε” μακροχρόνια τον Μαξ Φερστάπεν, με νέο συμβόλαιο που εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2028.

Σε ερώτηση αν θα είναι ακόμα στη F1 στα 40 του, ο Χάμιλτον απάντησε: “Δεν έχω σκεφτεί ιδιαίτερα αυτόν τον αριθμό. Μιας κι είμαι ακόμα 37, έχω λίγο δρόμο ακόμα μπροστά μου, οπότε ειλικρινά δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Δεν προγραμματίζω να είμαι εδώ κοντά σε αυτή την ηλικία, οπότε ελπίζω πως θα έχω ορισμένες άλλες διασκεδαστικές ασχολίες”.

Μαζί με τον Χάμιλτον, και ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν φέρεται να θέλει να τον βρουν τα 40 χρόνια του στη Formula 1. Ο Γερμανός, που έκανε το ντεμπούτο του στη F1 την ίδια χρονιά με τον Λιούις (το 2007) τόνισε: “Δεν το νομίζω [ότι θα είμαι εδώ στα 40]. Από την άλλη, αυτό είχε πει και ο Φερνάντο, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Αυτή τη στιγμή όμως θα έλεγα όχι”.


[There are no radio stations in the database]