Κακοκαιρία “Φίλιππος”: χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας – Σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων

12 Μαρτίου 2022

Κορυφώνεται η κακοκαιρία “Φίλιππος”, καθώς σήμερα, πέρα από το τσουχτερό κρύο, προβλέπονται έντονες χιονοπτώσεις σε Αττική, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, αλλά και τμήματα της Πελοποννήσου.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης προειδοποίησε για έντονα καιρικά φαινόμενα και ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας, συστήνοντας να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις, ειδικά στην Αττική, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα στην Αττική, με ενδεχόμενο χιονόστρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές κι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν και να κυκλοφορήσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν στο όχημά τους, ενώ προσέθεσε ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στην βόρεια κι ανατολική Αττική.

Από νωρίς σήμερα το πρωί απαγορεύεται εκ νέου η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική και στην Νέα Οδό.

Επιπλέον είπε ότι αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων και προσέθεσε ότι όπου και εφόσον χρειαστεί θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα

ανατολικά από βόρειες με ένταση έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους ολικός στη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις, που το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Χιονοπτώσεις που από τις πρωινές μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες θα είναι πυκνές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 04 βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]