Δημοσκόπηση: Τι λένε οι Έλληνες για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

10 Μαρτίου 2022

Tι έδειξε η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Abacus Research για λογαριασμό του Alpha όσον αφορά τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας. 

Tα ευρήματα της δημοσκόπησης εστιάζουν κατά βάση στο πόσο επηρεάζεται η καθημερινότητα των πολιτών από την ακρίβεια, στο πόσο προβληματίζει η εισβολή στην Ουκρανία τους Έλληνες, αλλά και το αν τελικά έπρεπε η Ελλάδα να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου σε 1.026 άτομα.

Σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας 

Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας: το 67% λέει ναι, το 22% ίσως, το 10% όχι, ενώ το 1% ΔΞ/ΔΑ.

Αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία

Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία: το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, το 9% ισχυρίζεται πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% ΔΞ/ΔΑ.

Επίδραση στα ελληνοτουρκικά

Συγκεκριμένα, το 53% θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία.

Το 29% θεωρεί ότι ίσως υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.

Η ακρίβεια πιο σημαντικό πρόβλημα από τον κορωνοϊό

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, το 48% θεωρεί πως είναι η ακρίβεια, το 17% ο κορωνοϊός, το 33% θεωρεί το ίδιο σημαντικά και τα δύο, ενώ 1% λέει ότι κανένα δεν είναι σημαντικό.

Σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και το 32% υποστηρίζει την αύξηση κατώτατου μισθού. 

Όσο για το πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες, το 59% υποστηρίζει ότι θα είναι χειρότερη. 


[There are no radio stations in the database]