Προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης: Θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο έως το τέλος της εβδομάδας

9 Μαρτίου 2022

Δραματικές είναι οι προβλέψεις για την πορεία της τιμής της βενζίνης, με τον Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργο Ασμάτογλου να εκτιμά πως έως το τέλος της εβδομάδας θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Ασμάτογλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι το προηγούεμενο διήμερο είχαμε αύξηση της ταξεως των 15 λεπτων στο πετρέλαιο θεέρμανσης και 20 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης. Με βάση αυτό τον ρυθμό ανόδου στο τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης η τιμή της βενζίνης αναμένεται να εκτοξευθεί στα 2,5 ευρω το λίτρο.

Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και “οδεύοντας” προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο. Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Παράγοντες της αγοράς των καυσίμων εκτιμούν εξάλλου, ότι οι αυξήσεις έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την κατανάλωση, με τους οδηγούς να δαπανούν το ίδιο πόσο, βάζοντας όμως λιγότερα λίτρα.

Νέο ράλι στις τιμές πετρελαίου με το αμερικανικό εμπάργκο

Εν τω μεταξύ σε νέο ράλι επιδίδονται οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών από ΗΠΑ και Βρετανία.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του την Τρίτη, επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει και το φυσικό αέριο και γενικά όλο τον τομέα ενέργειας.

“Απαγορεύουμε όλες τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου”, είπε o Μπάιντεν, μιλωντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. “Αυτό σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι πλέον αποδεκτό στα λιμάνια των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν”.

Σημειώνεται πως λίγο μετά τις ανακοινώσεις του Αμερικανού Προέδρου το brent έφθασε ως τα 132 δολ. το βαρέλι.


[There are no radio stations in the database]