Πάτρα: Κοινές αλλοιώσεις από πιθανή έλλειψη οξυγόνου σε Μαλένα και Ίριδα – Και τα τρία κοριτσάκια πέθαναν στον ύπνο τους- Τραγικές συμπτώσεις

9 Μαρτίου 2022

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον αιφνίδιο θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, που έφυγαν από τη ζωή ξαφνικά, το ένα μετά το άλλο, μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό” παρουσίασε νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, των παιδιών που πέθαναν πρώτα. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες “βλέπουν” κοινά ευρήματα μεταξύ των εκθέσεων των δύο παιδιών.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί βρήκαν ότι και τα δύο παιδιά είχαν κοινές αλλοιώσεις από πιθανή έλλειψη οξυγόνου, γι’ αυτό και ζητούν να επανεξεταστούν και οι δύο εκθέσεις και να μπει στο “κάδρο” η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, στην έκθεση της Μαλένας υπάρχει μία σημείωση, που κάνει λόγο για “εκτεταμένη κενοτοποιώδη διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων”. Η αλλοίωση αυτή στα παιδιά θα μπορούσε να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου. Αντίστοιχα, στην περίπτωση της Ίριδας, οι γιατροί έχουν παρατηρήσει πως στον εγκέφαλο του παιδιού υπάρχουν αλλοιώσεις από ανοξυγοναιμία, δηλαδή πάλι από έλλειψη οξυγόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ιατροδικαστές έχουν ζητήσει να εξεταστούν εκ νέου οι δύο εκθέσεις, ώστε να προσδιοριστούν τα κοινά στοιχεία.

Νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Απόστολος Λύτρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα έγινε γνωστό πως την εκπροσώπηση της μητέρας των τριών παιδιών, αναλαμβάνει ο γνωστός δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

“Το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας”, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Λύτρα.

Μέχρι πρότινος την υπεράσπιση της οικογένειας την είχε αναλάβει ο Πατρινός δικηγόρος Γιάννης Κόττας.


[There are no radio stations in the database]