Ανδραβίδα: Αμετανόητος ο δράστης – Κακοποιούσε γυναίκες, ζώα και υμνούσε τον Χίτλερ

9 Μαρτίου 2022

Ζητούσε εξηγήσεις γιατί του κατάσχεσαν 15.000 ευρώ και μετά ήθελε ο αστυνόμος “να τον ρίξει στα μαλακά”.

Την ίδια ώρα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, βασανισμό ζώων, ακόμα και ένοπλες επιθέσεις για ασήμαντες αφορμές καταγγέλλουν κάτοικοι της Ανδραβίδας που γνώριζαν τον 60χρονο δράστη της στυγερής τετραπλής δολοφονίας. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και τον ανέκριναν το βράδυ της Παρασκευής, τον χαρακτηρίζουν σκληρό και ψύχραιμο. Ούτε όσοι τον γνώριζαν όμως, αλλά και ούτε οι αρχές που κάνουν λόγο για μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις που έχουν διαχειριστεί, μπορούν να διανοηθούν ότι για μια ασήμαντη οικονομική διαφορά ο καθ’ ομολογία δράστης, θα αφαιρούσε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

“Δεν μου πλήρωναν τα ενοίκια”, είχε πει με κυνικό τρόπο στους αστυνομικούς το περασμένο Σάββατο ο 60χρονος άνδρας, ομολογώντας ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τους γονείς και τα δυο ανήλικα αγόρια το απόγευμα της Τέταρτης.

Οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν αργά το βράδυ της Παρασκευής, καθώς καταγράφηκε το όχημα που οδηγούσε από κάμερα ασφαλείας σε βενζινάδικο στην Ηλεία. Από εκεί τον ακολούθησαν οι αστυνομικοί για αρκετά χιλιόμετρα και κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν σε μπλόκο στο Μιντιλόγλι Πατρών.

Ο 60χρονος δεν ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και τελικά ομολόγησε την πράξη του το επόμενο πρωί, αφού είχε μεταφερθεί στην Ηλεία. Παράλληλα, υπέδειξε το σημείο που είχε κρύψει το φονικό όπλο, το οποίο βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τα δυο παιδιά, ο δράστης φέρεται να είπε ότι δεν θυμόταν λεπτομέρειες και πως “δεν υπάρχει συγχώρεση γι’ αυτο”.

Με ένα μαξιλάρι για σιγαστήρα, ο 60χρονος πυροβόλησε σχεδόν εξ’ επαφής τον 32χρονο Αρμάντο και την 37χρονη Μαρία που από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι κοιμόντουσαν στο υπνοδωμάτιο. Ο δράστης το αρνείται και ισχυρίστηκε στις αρχές ότι είχε αρχικά τηλεφωνικό διαπληκτισμό με τα θύματα για τα ενοίκια που του χρωστούσαν και έπειτα πήρε το 9αρι πιστόλι και κατευθύνθηκε στο σπίτι τους. Εκεί όπως υποστήριξε ο 32χρονος του επιτέθηκε και τότε τον σκότωσε.

Όπως προκύπτει από την νεκροψία που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο. Όσον αφορά τα δύο παιδιά ηλικίας ενός και δύο ετών, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, “αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών”. Ο θάνατος και των τεσσάρων μελών της οικογένειας τοποθετείται χρονικά περίπου 4 με 5 ώρες πριν, τις 21:30 το βράδυ της Τέταρτης, όταν διενεργήθηκε η πρώτη αυτοψία από τις αρχές.

Ο 60χρονος δράστης είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να κινείται εξω από το σπίτι μεταξύ 19:00-20:00 το απόγεμα της δολοφονίας. Φαίνεται ότι χρησιμοποίησε δικό του κλειδί για να μπει, καθώς δεν υπήρχαν σημάδια διάρρηξης. Επιχείρησε να εξαφανίσει τα πτώματα, τα οποία έσυρε σε μια αποθήκη και τα εναπόθεσε σε τρέιλερ, όμως φαίνεται ότι άφησε το έργο του στη μέση, όταν εμφανίστηκε στο σπίτι ο 10χρονος γιος της άτυχης μητέρας και βρήκε το μικρότερο αδερφό του νεκρό.Το μόλις ενός έτους αγόρι ήταν το μόνο που εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι, καθώς ο δράστης είχε προλάβει να μετακινήσει τις υπόλοιπες σορούς.

Ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης έμενε μόνος του στην Ανδραβίδα, είχε χωρίσει δύο φορές και έχει δύο παιδιά. Σύμφωνα με καταγγελίες, κακοποιούσε και τις δύο γυναίκες, ενώ κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι βασάνιζε συστηματικά ζώα. Μάλιστα υπάρχουν δύο αναφορές από άτομα που γνώριζαν τον 60χρονο, που υποστηρίζουν ότι τους είχε τραυματίσει στο παρελθόν για ασήμαντες αφορμές με κυνηγετικό όπλο.

Τον χαρακτηρίζουν ως άτομο με επικίνδυνες συμπεριφορές που είχε συχνούς καβγάδες για ασήμαντες αφορμές. Σε αναρτήσεις του στα social media καταφέρεται συχνά εναντίον των μεταναστών και των Ρομά, “εξυμνώντας” ακόμα και τον Χίτλερ.

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφει λίγα χρόνια πριν στο Facebook: : “Ρωτάει το παιδάκι. Τι είναι γύφτος; Απαντάω. Τέρας με μορφή ανθρώπου. Ξαναρωτάει. Τα τέρατα τα σκοτώνουμε. Απαντάω. Αυτούς δεν μπορούμε να τους πειράξουμε. Αυτός ο π*** ο Σημίτης έκανε νόμους υπέρ τους για να πάρει την ψήφο τους. Α, ρε Χίτλερ. Αναστήσου να ξαναδουλέψουν οι φούρνοι”.


[There are no radio stations in the database]