Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι και Πούτιν: Η διαφορά της «γλώσσας του σώματος»

4 Μαρτίου 2022

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Μεταξύ των πρωταγωνιστών του πολέμου και οι δύο πρόεδροι, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Τόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία, όσο και η στάση των Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι από τα trends στο Twitter. Και πολλοί είναι και οι χρήστες που έχουν σχολιάσει και τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη «γλώσσα του σώματος» των δύο προέδρων. Αφορμή μάλιστα στάθηκε η τελευταία συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου, που κάθισε μια ανάσα από τους δημοσιογράφους και ήταν ευγενικός και άμεσος. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται να μιλά με ειλικρίνεια και θάρρος για την χώρα του, ενώ ο λαός του βιώνει μια τραγωδία μετά την εισβολή της Ρωσίας, και να ζητά βοήθεια από την Δύση. Να μην εγκαταλείπει την πατρίδα του και να διαμηνύει ότι δεν θα παραδοθεί. Να είναι φιλικός προς τους δημοσιογράφους και να μπαίνει για να δώσει συνέντευξη κουβαλώντας την δικιά του καρέκλα. 

«Κοιμάται μόλις τρεις ώρες τη μέρα και παραμένει φιλικός» σχολιάζει ένας δημοσιογράφος στο twitter.

«Φέρνει ο ίδιος την καρέκλα του, κάθεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τους δημοσιογράφους, μιλά με κουράγιο και ειλικρίνεια, δεν φοβάται τίποτα. Αυτός είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας πραγματικός ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», γράφει μια σχολιάστρια στο Twitter.

«Αυτός ο άνθρωπος ηγείται με κουράγιο μιας χώρας σε πόλεμο ΚΑΙ κουβαλάει τη δική του καρέκλα σε συνέντευξη Τύπου» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ρωσίας με ένα βλέμμα ψυχρό, ψυχρό, παγωμένο και υπεροπτικό. Αδιάλλακτος, πειθαρχημένος στις αντιδράσεις και στην καλύτερη υιοθετώντας έναν τόνο ειρωνείας… Και βάζοντας τους καλεσμένους σε τραπέζια-σιδηρόδρομους και χωρίς να καταδέχεται να ανταλλάξει μαζί τους ούτε μια χειραψία…  

Πούτιν Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην τελευταία του συνέντευξη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις συναντήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν με ξένους ηγέτες σε εκείνο το υπερβολικά μακρύ τραπέζι. «Κάτσε για να διαπραγματευτούμε, όχι με 30 μέτρα απόσταση» δήλωσε ο Ζελένσκι για να συμπληρώσει: «δεν δαγκώνω. Τι φοβάσαι;».


[There are no radio stations in the database]