Ελεύθερος μετά από δύο μήνες ο επιχειρηματίας Κυπαρίσσης

4 Μαρτίου 2022

Ελεύθερος αφέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 40χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης, τον οποίο άγνωστοι είχαν απαγάγει προ δύο μηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 40χρονος είναι καλά στην υγεία του και υπήρξε ελεγχόμενη απελευθέρωση από τους δράστες στην περιοχή της Βαρυμπόμπης (Τατοΐου), ενώ δόθηκαν λύτρα, αρκετά χαμηλότερα από το αρχικό χρηματικό ποσό που ζητούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τα λύτρα κυμαίνονται περί τις 700.000 ευρώ.

Τα λύτρα παρέδωσε ο αδερφός του επιχειρηματία, ενώ αυτόν κάλεσε ο Κυπαρίσσης μόλις αφέθηκε ελεύθερος.

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, εξετάζοντας τις επικοινωνίες και όσα θα τους πει το θύμα της απαγωγής. Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται σπίτι του, πρόκειται να καταθέσει σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο επιχειρηματίες είχε απαχθεί για 66 ημέρες συνολικά. Οι δράστες μετά το 40ήμερο διέκοψαν για περίπου δύο εβδομάδες την επικοινωνία και επανήλθαν μια εβδομάδα μετά τη δραματική έκκλησης της μητέρας του.

Το χρονικό της απαγωγής

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος επιχειρηματίας απήχθη τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου, από την περιοχή του Πικερμίου.

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει λύτρα ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Ο επιχειρηματίας την ώρα που έπεσε θύμα αρπαγής, μιλούσε στο κινητό τηλέφωνό του με φίλο του, ο οποίος φέρεται να είχε ακούσει και τους δράστες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

Τον πρώτο μήνα των επαφών τους που γινόταν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας και μηνυμάτων, ο απαγωγέας με τον οποίο μιλούσαν τα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος του 40χρονου απαίτησε χρηματικό ποσό λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Η οικογένεια του ομήρου τους είχε επισημάνει πως δεν είχαν σε μετρητά ή καταθέσεις τέτοιου ύψους χρηματικό ποσό.

Το αρχικό χρηματικό ποσό και μετά από διαπραγματεύσεις με τον αδερφό του Γιώργου Κυπαρίσση, έπεσε στο 1 εκατομμύριο, κάποιες ημέρες αργότερα στα 900.000 ευρώ και στη συνέχεια στα 700.000 ευρώ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται να άλλαξε ο δράστης που διαπραγματευόταν με την οικογένεια, ο οποίος ανέβαζε τα λύτρα, όπως τα… κατέβαζε ο συνεργός του, φθάνοντας στο αρχικό χρηματικό ποσό που είχε ζητηθεί.

Τα χρήματα που είχε μαζέψει η οικογένεια, σύμφωνα με φιλικό της περιβάλλον, στα μέσα Φεβρουαρίου, ήταν περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που όμως δεν ικανοποιούσε τους δράστες, και στο άκουσμά του επήλθε ένας εκνευρισμός από πλευρά τους και ξεκίνησε το ανέβασμα του χρηματικού ποσού. Η τακτική επικοινωνία των δραστών και ενδείξεις ζωής του ομήρου που έστελναν διακόπηκε ξαφνικά.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσό που δόθηκε τελικά στους απαγωγείς και άφησαν τον Γιώργο Κυπαρίσση ελέυθερο, ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που είχε ζητηθεί στην αρχή.

Η μητέρα του επιχειρηματία, είχε στείλει επιστολή-έκκληση προς τους απαγωγείς, πενήντα ημέρες μετά την εξαφάνισή του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Είμαι Μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε”.


[There are no radio stations in the database]