Μόλις 1.989 εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή τον Φεβρουάριο

3 Μαρτίου 2022

Μόλις 1.989 εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Φεβρουάριο, καθώς οι επιχειρήσεις, έστω και με περιορισμούς, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Η πληρωμή τους με την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί η πληρωμή 1.989 δικαιούχων με το ποσό των 770.712 ευρώ. Οι πληρωμές αφορούν:

α) Εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Ιανουάριο (υπόλοιπα) και τον Φεβρουάριο 2022 για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 742.848 ευρώ. Συνολικά 1.935 πληρωμές δικαιούχων και

β) Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα), ύψους 27.864 ευρώ. Συνολικά 54 πληρωμές δικαιούχων.

Παράλληλα βέβαια, «τρέχει» το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» και ήδη άνοιξε η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τον Μάρτιο, καθώς και για τις αιτήσεις που αφορούν τη β΄ φάση του Φεβρουαρίου.

Παράλληλα «τρέχει» το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» — Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για τον Μάρτιο και για τη β΄ φάση του Φεβρουαρίου.

Η προθεσμία για την ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό, τον Μάρτιο, είναι έως τις 31 Μαρτίου και οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης (α΄ φάση) καθώς και ορθές επαναλήψεις, εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό.

Εως τις 9 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τη β΄ φάση του Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και ορθές επαναλήψεις.

Επιπλέον, έως σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου θα παραμείνει ανοικτή η πλατφόρμα προκειμένου να υποβληθούν στο σύστημα «Εργάνη» δηλώσεις συμμετοχής – ένταξης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία» (α΄ φάση) και ορθές επαναλήψεις από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον μηχανισμό για τους μήνες Δεκέμβριο 2021 και Ιανουάριο 2022, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για τη β΄ φάση για τον αντίστοιχο μήνα. Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: πίνακας προσωπικού – συμπληρωματικός ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται. Τέλος, έως τις 9 Μαρτίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων για τη β΄ φάση μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022, μόνο όμως για επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση β΄ φάσης ή για εργαζομένους που αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της β΄φάσης, παρότι οι επιχειρήσεις έχουν υποβάλει τη σχετική δήλωση.


[There are no radio stations in the database]