Αγωνία για το κονβόι των Ελλήνων – Το εφιαλτικό ταξίδι από τη Μαριούπολη προς τα σύνορα

3 Μαρτίου 2022

Εφιαλτικό ήταν το ταξίδι φυγής για τους Έλληνες της Μαριούπολης με κατεύθυνση προς τη Ζαπορίζια χθες, καθώς έπεσαν πυρά προς την κατεύθυνση και των αυτοκινήτων που μετέφεραν την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ηελληνική αποστολή, με επικεφαλής διπλωμάτες του προξενείου στη Μαριούπολη, έφτασε πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ξενοδοχείο της Ζαπορίζια – όπως ήταν το αρχικό πλάνο – όπου και διανυκτέρευσε.

Πρώτο μέλημα των ανθρώπων είναι σήμερα να βρουν καύσιμα για τον εφοδιασμό των δεκάδων οχημάτων που αποτελούν την πομπή, όπως υπογράμμισε ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στην Ουκρανία, Χρήστος Μαζανίτης.

Όπως μετέδωσε,  το κονβόι ξεκίνησε προς τα δυτικά και μετά το πρώτο μπλόκο Ουκρανών, προχώρησε προς το δεύτερο, που ήταν Ρώσων. Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες και αυτονομιστές με άρματα, θωρακισμένα οχήματα, σημάδευαν τα πρώτα δύο οχήματα, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις τους άφησαν να φύγουν.

Με κατεύθυνση δυτικά και λίγο πριν φτάσουν στο χωριό που πήγαιναν, διαπίστωσαν ότι αυτό είχε βομβαρδιστεί, ενώ άγνωστο ποιοι άνοιξαν πυρ κατά της αυτοκινητοπομπής και, χτύπησαν δύο αυτοκίνητα.

Στο χωριό Μαγκούς λίγο πριν φτάσουν είχε δεχθεί επίθεση, ενώ φτάνοντας στην έξοδο του χωριού διαπίστωσαν ότι η γέφυρα, που οδηγούσε στο δρομολόγιο που αρχικά είχε χαραχθεί, είχε ανατιναχθεί από τον ουκρανικό στρατό προκειμένου να εμποδίσει την επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων.


[There are no radio stations in the database]