Το Netflix αρνείται να προβάλλει ρωσικά κανάλια

2 Μαρτίου 2022

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Netflix προστέθηκε από την ρωσική ρυθμιστική αρχή για να παράσχει υπηρεσίες audiovisual

«Δεδομένης της παρούσας κατάστασης, δεν έχουμε κανένα σχέδιο να εντάξουμε αυτά τα κανάλια στις υπηρεσίες μας» ανέφερε εκπρόσωπος του Netflix στο Variety, αναφερόμενος σε 20 ρωσικά κανάλια, που «υποχρεούται» σύμφωνα με τον ρωσικό νόμο να συμπεριλάβει η πλατφόρμα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Netflix προστέθηκε από την ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, για να παράσχει υπηρεσίες audiovisual επειδή ο πάροχος SVOD ξεπέρασε τους 100.000 συνδρομητές.

Συνεπώς, το Netflix, θεωρητικά έγινε μέρος του νόμου, γνωστού ως «Vitrina TV» όπου πρέπει να διανείμει 20 ελεύθερα ρωσικά κανάλια με ειδήσεις, αθλητικά και ψυχαγωγία.

Μεταξύ αυτών των καναλιών είναι τα Channel One, NTV και Spa και ένα κανάλι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το Channel One είναι σύννομο με το Κρεμλίνο και πιθανώς μεταδίδει ειδήσεις προπαγάνδας του Πούτιν, όπως μεταδίδει το Variety.

Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη πλήρως, ωστόσο, παρά τις εικασίες ότι θα έμπαινε σε ισχύ από σήμερα. 

Μέχρι στιγμής στην ρωσική ρυθμιστική αρχή όλα τα κανάλια είναι ρωσικά ενώ το Netflix είναι η μοναδική διεθνής πλατφόρμα. Το  HBO Max προβάλει το περιεχόμενό του μέσω του τοπικού Amediateka, ενώ το Apple TV Plus και άλλα δίκτυα δεν έχουν προστεθεί ακόμα.

Μέχρι στιγμής, το Netflix συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους χρήστες στη Ρωσίας ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την ρωσική εισβολή στης Ουκρανία. 

Το Netflix λειτουργούσε στην Ρωσία με εφαρμογή στη ρωσική γλώσσα. Η τοπική επιχείρηση εκεί είναι μικρή, χωρίς γραφεία ή υπαλλήλους του Netflix.

Το 2021, το Netflix άναψε με πράσινο φως για το «Anna K», μια σύγχρονη αφήγηση του κλασικού μυθιστορήματος του Τολστόι «Άννα Καρένινα», ως την πρώτη ρωσική πρωτότυπη δραματική σειρά της Ρωσίας.


[There are no radio stations in the database]