«Η αντίστασή μας είναι γένους θηλυκού»: Η Olena Zelenska ευχαριστεί τις γυναίκες της Ουκρανίας

2 Μαρτίου 2022

Φόρο τιμής στις γυναίκες απέτισε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Olena Zelenska, η οποία σε δήλωσή της τόνισε πως «οι γυναίκες έχουν γίνει το πρόσωπο της αντίστασης κατά της ρώσικής εισβολής».

Η Olena Zelenska, η οποία είναι παντρεμένη με τον Volodymyr Zelensky, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας το πόσο σημαντική είναι η συμβολή των γυναικών στον πόλεμο της Ουκρανίας, είτε μάχονται στην πρώτη γραμμή είτε βοηθούν στην κοινότητα. Στο post φαίνονται Ουκρανές γυναίκες σε καταφύγια, γυναίκες που ανήκουν σε οργανώσεις και οργανισμούς που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και γυναίκες που πολεμούν στα χαρακώματα.

«Πριν τον πόλεμο είχα σημειώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από άντρες στην Ουκρανία. Τα στατιστικά το δείχνουν αυτό. Και τώρα αυτά τα στοιχεία αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα», έγραψε δίπλα στις φωτογραφίες την 1η Μαρτίου.

«Επειδή αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση που δείχνουμε τώρα είναι γένους θηλυκού. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι σε εσάς, απίστευτες πατριώτισσες. Σε εκείνες που πολεμούν… σε εκείνες που γιατρεύουν, σώζουν, ταΐζουν. Και σε εκείνες που συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, στα φαρμακεία, τα μαγαζιά, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, έτσι ώστε η ζωή να συνεχίσει, να διαρκέσει και να νικήσει. Σε εκείνες που προσέχουν τα παιδιά στα καταφύγια κάθε μέρα, χωρίς πανικό και τα διασκεδάζουν με παιχνίδια για να σώσουν τη συνείδησή τους από τον πόλεμο. Σε εκείνες που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Να θυμάστε πώς γιορτάζαμε μαζί αυτή την ημέρα πριν τον πόλεμο, έτσι ώστε ο ήλιος να φανεί μέσα από τους καπνούς στον ουρανό. Όλα θα είναι ανοιξιάτικα. Όλα θα μυρίζουν νίκη. Όλα θα είναι η Ουκρανία», σημείωσε επίσης στο μήνυμά της.

Δείτε την ανάρτησή της:

https://www.instagram.com/p/Caj_kRcMgan/?utm_source=ig_web_copy_link

Λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε στείλει ένα συγκινητικό μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. «Αγαπημένε μου λαέ! Ουκρανοί! Σας βλέπω όλους εσάς σήμερα. Βλέπω τον καθένα από εσάς στην τηλεόραση, στους δρόμους, στο διαδίκτυο. Βλέπω τις αναρτήσεις σας και τα βίντεο που ανεβάζετε. Και ξέρετε κάτι; Είστε υπέροχοι! Είμαι περήφανη που ζω μαζί σας στην ίδια χώρα! Λένε πως οι πολλοί άνθρωποι είναι ένα πλήθος. Αυτό δεν ισχύει για εσάς. Επειδή οι πολλοί Ουκρανοί δεν είναι πλήθη. Είναι στρατός! Και σήμερα δεν θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά μου με κοιτάζουν στα μάτια. Θα σταθώ δίπλα τους. Και στο πλευρό του συζύγου μου. Και μαζί σας! Σας αγαπώ! Αγαπώ την Ουκρανία».

Ποια είναι η Olena Zelenska

Όταν ο Volodimyr Zelensky αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019, η Olena Zelenska δεν έκρυψε την αντίθεσή της. «Για να μιλήσω ειλικρινά, ήμουν εντελώς αντίθετη σε αυτό το πρότζεκτ. Επειδή πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, δεν είναι καν πρότζεκτ. Είναι μια άλλη κατεύθυνση στη ζωή» είχε δηλώσει τότε σε τοπικό κανάλι.

Η σαρωτική νίκη του συζύγου της, ωστόσο, δεν της άφησε πολλές επιλογές. Έτσι ανέλαβε τον ρόλο της πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας, με την πρώτη πρωτοβουλία της να ήταν η καθιέρωση  καλύτερων γευμάτων στα σχολεία. Σύντομα χρησιμοποίησε την επιρροή της για να προωθήσει θέματα που αφορούν στη διατροφή των παιδιών και την ισότητα των δύο φύλων.

Έκτοτε έχει κερδίσει τον σεβασμό του πολιτικού κόσμου και έχει σταθεί επάξια στο πλευρό του συζύγου της. Πριν λίγες ημέρες κέρδισε και τον παγκόσμιο θαυμασμό καθώς αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τη χώρα της και να παραμείνει στο πλευρό του συζύγου της και του λαού της Ουκρανίας, παρά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει το προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας, αν ήθελε, να εγκαταλείψει τη χώρα του.


[There are no radio stations in the database]