Το συγκινητικό βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Μαριέττα Γιαννάκου

28 Φεβρουαρίου 2022

Με ένα συγκινητικό βίντεο αποχαιρετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Μαριέττα Γιαννάκου που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Η Μαριέττα Γιαννάκου υπήρξε ευρωβουλευτής σε τρεις διαφορετικές περιόδους από 1984 έως 1990, από 1999 έως 2000 και από 2009 έως 2014.

«Αυτό που μας χρειάζεται είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση στην οποία όμως οι πολιτες δεν θα είναι αμέτοχοι», ακούγεται να λέει η Μαριέττα Γιαννάκου στο βίντεο, που περιέχει και σειρά φωτογραφιών από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στα έδρανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Το 1988 υπήρξα εισηγήτρια σε 7 εκθέσεις υπό τον τίτλο ‘’Γυναίκες στα κέντρα λήψεως αποφάσεων’’, στην πολιτική, στις επιχειρήσεις παντού, που αποτέλεσε και τη βάση με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε τη μεγάλη εκστρατεία πληροφόρησης που άρχισε το 1989-  1990 και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των γυναικών και στη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων» ακούγεται να λέει η Μαριέττα Γιαννάκου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποχαιρετά την πρώην υπουργό και ευρωβουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία απεβίωσε χθες βράδυ. Πριν από λίγους μήνες, η κα Γιαννάκου μας μίλησε για τη σημασία της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της & τους αγαπημένους της», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/marietta-giannakou-to-sygkinitiko-vinteo-tou-eyropaikou-koinovouliou-gia-ton-thanato-tis


[There are no radio stations in the database]