Αρνείται το Κρεμλίνο να σχολιάσει την «πρόοδο» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

28 Φεβρουαρίου 2022

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει την πορεία της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στα Ουκρανικά εδάφη, παραπέμποντας για τα θέματα αυτά στο στρατό.

«Δεν πιστεύω ότι είναι τώρα η ώρα να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα της (στρατιωτικής) επιχείρησης, πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η επιχείρηση», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ρωσικός στρατός έχει παραδεχθεί πως έχει υποστεί απώλειες στο ουκρανικό μέτωπο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένους αριθμούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν πιο σκληρή αντίσταση από αυτή που περίμεναν από τον ουκρανικό στρατό αλλά και αναπάντεχες δυσκολίες που αφορούν τον εφοδιασμό τους, δήλωσαν στο CNN δύο ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ με άμεση γνώση των εξελίξεων.

Ο αριθμός των θανάτων άμαχου πληθυσμού έχει αγγίξει τριψήφιο αριθμό από την έναρξη της εισβολής την περασμένη Πέμπτη. Ο τελευταίος απολογισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάνει λόγο για 102 νεκρούς και 304 τραυματίες, ωστόσο οι αριθμοί αυτοί εκφράζεται φόβοι πως μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Μεταξύ των θυμάτων είναι και επτά παιδιά.

Οι εκτοπισμένοι έχουν φτάσει τις 422.000.


[There are no radio stations in the database]