Οι αποκαλύψεις “φωτιά” του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τη μητέρα της Πάτρας και τον θάνατο των 3 παιδιών

25 Φεβρουαρίου 2022

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα. Οι αδερφές, Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά τους.

Την υπόθεση, που σε μεγάλο βαθμό έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, καλύπτει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Τα Νέα” και “Το Βήμα”, Βασίλης Λαμπρόπουλος, το ρεπορτάζ του οποίου έχει αναδείξει άγνωστες πτυχές, νέα στοιχεία και σημαντικές αντιφάσεις.

Ειδικά μετά τη συνέντευξη που παραχώρησαν οι γονείς των τριών κοριτσιών, ο αστυνομικός συντάκτης, μετά από έρευνα, έθεσε τα ερωτήματα και τις διαπιστώσεις των γιατρών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες “έφυγαν” τα παιδιά. Επρόκειτο για τρεις αιφνίδιους θανάτους, οι οποίοι επήλθαν όλοι χωρίς την παρουσία ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ και οι τρεις αδελφές φαίνεται πως πέθαναν Σάββατο ή Κυριακή.

Μελανιασμένη η Μαλένα όταν έφτασε το ασθενοφόρο

Τελευταία αποκάλυψη του δημοσιογράφου, τα όσα έγιναν την ώρα που άφηνε την τελευταία του πνοή το πρώτο παιδί της οικογένειας, η τρίχρονη Μαλένα που έπασχε από λευχαιμία. Όπως σημείωσε στο Mega, η μητέρα φέρεται να καθυστέρησε να ενημερώσει για την ανακοπή την οποία υπέστη το παιδί, με δεδομένο ότι το σώμα του ήταν μελανιασμένο, όταν το παρέλαβε το ασθενοφόρο.

Οι γιατροί διαψεύδουν την 33χρονη που υποστήριξε ότι καθυστέρησε το ασθενοφόρο, καθώς και ότι δεν έγινε άμεσα αντιληπτή η κατάσταση της μικρής.

Οι περίεργες αναρτήσεις

Κατά καιρούς, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έχει εστιάσει σε συγκεκριμένες αναρτήσεις της μητέρας αλλά και στον χρόνο που αυτές έγιναν.

Παραδείγματος χάριν, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μικρής Μαλένας, η 33χρονη γυναίκα ζητά από ένα γκρουπ στα social media συμβουλές για την “τέλεια σούπα”. Παράλληλα, σε άλλες αναρτήσεις της εμφανιζόταν πολλές φορές ιδιαίτερα επικριτική, απέναντι σε γονείς που είχαν χάσει τα παιδιά τους μυστηριωδώς.

Οι αντιφάσεις των γονιών

Ως προς τις έρευνες των Αρχών, ο δημοσιογράφος έχει επισημάνει κάποιους από τους προβληματισμούς της αστυνομίας μετά από τις καταθέσεις των δύο γονιών.

Από τη μία πλευρά, ο πατέρας κάνει λόγο για άψογη στάση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη η μητέρα αφήνει αιχμές για την αποτελεσματικότητά τους και την αντιμετώπιση που είχαν τα παιδιά της.

Το μυστήριο με το μονόκλινο δωμάτιο και τις κάμερες

Ένα από τα πλέον σημαντικότερα στοιχεία που παρουσίασε ο αστυνομικός συντάκτης ήταν και η νοσηλεία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, του τελευταίου παιδιού που πέθανε τον Ιανουάριο.

Οι αναφορές από το νοσοκομείο σημείωναν ότι η υγεία του παιδιού δεν παρουσίαζε καμία επιδείνωση όταν αυτό βρισκόταν σε ΜΕΘ ή σε χώρους με άλλα άτομα, δηλαδή τα επεισόδια γινόταν μόνο στο μονόκλινο δωμάτιο όπου βρισκόταν.

Το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει τους ειδικούς και είχαν εξετάσει μάλιστα το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος ανέδειξε ότι οι γιατροί είχαν αντίθετη άποψη με τη μητέρα της εννιάχρονης, η οποία στη συνέντευξή της είπε ότι το ίδιο το νοσοκομείο τους διέθεσε μονόκλινο δωμάτιο. Όπως μετέδωσε, οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η μητέρα ήταν εκείνη που είχε προτείνει σε υπεύθυνους του νοσοκομείου, το παιδί να μπει σε μονόκλινο, καθώς ανέφερε ότι η ίδια ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Τέλος, όταν το κοριτσάκι κατέληξε, οι γιατροί ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την Αστυνομία, ώστε να υπάρξει παρέμβαση από τις Αρχές για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που είχαν επισημάνει τα κενά στην υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, βάζοντας στο κάδρο τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.


[There are no radio stations in the database]