Πάτρα: Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας – Δύο εκδορές στη μύτη και άδειο στομάχι
24 Φεβρουαρίου 2022
Την ώρα που οι αρχές βρίσκονται σε αναμονή για αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως, πριν από περίπου ένα μήνα, νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών.
Συγκεκριμένα, ένα έγγραφο – ντοκουμέντο περιλαμβάνει νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της Μαλένας, του παιδιού που έφυγε πρώτο από τη ζωή, σε ηλικία 3,5 ετών.
Το έγγραφο που έφερε στο φως η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, αφορά στην ιατροδικαστική εξέταση της μικρής Μαλένας και αναφέρει ότι το παιδί είχε δύο εκδορές στη μύτη και ότι το στομάχι του ήταν άδειο.
Λίγες ώρες πριν η μικρή φύγει από τη ζωή, η μητέρα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τη μικρή να τρώει σουβλάκι. Αυτό υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη για τους θανάτους των παιδιών της.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.
Το έγγραφο – ντοκουμέντο για τον θάνατο της Μαλένας:
Πάτρα – Θρίλερ και με τον χρόνο θανάτου της Ιριδας
Και ο θάνατος της Ίριδας Δασκαλάκη, σε ηλικία μόλις έξι μηνών μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών που διερευνούν εξονυχιστικά τον θάνατο των τριών παιδιών.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το βρέφος πέθανε από “αγενεσία φλεβοκόμβου”, δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων.
Εκείνο το μοιραίο βράδυ, το βρέφος ήταν στο σπίτι με τη μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου και την αδελφή της, Δήμητρα, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.
Όπως είπε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Star, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια πριν από τις 11:00 πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε.
Μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου τονίζει στη δήλωσή της, ότι “κακώς λένε οι δημοσιογράφοι ότι το παιδί πήγαν να το ξυπνήσουν στις 11.30. Ήταν πριν από τις 11:00“. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ουσιαστικά διαψεύδει και την αδελφή της, η οποία σε κατάθεσή της είπε ότι “το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30”.
Σύμφωνα με το flamis.gr, υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο από το “καταγραφικό” του ΕΚΑΒ και μάλιστα η συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο εκφωνητής αναφέρει πως η ώρα που μεταδίδει το σήμα είναι 11:37. Και έφτασε στο σπίτι από το Παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα σε 7 λεπτά.
Το δεδομένο αυτό προκαλεί νέα ερωτήματα. Τελικά πότε βρήκαν νεκρό το μωρό; Και αν η θεία του θυμάται καλά, για ποιον λόγο ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ μία ώρα αργότερα;
Όσα περιγράφει Δήμητρα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Ιριδας: “Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου , δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδε ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει.
Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ότι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Έπιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ”.
“Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση που να μην επιδέχεται αμφισβήτηση”
Για τη διερεύνηση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζώρτζίνας που είναι ακόμη σε εξέλιξη μίλησε ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, αποτελεί στοίχημα για την ελληνική ιατροδικαστική κοινότητα.
“Το μεγάλο στοίχημα είναι να δώσουμε σαφείς απαντήσεις και όχι μία βιαστική απάντηση που μετά θα ανοίξει έναν νέο κύκλο με νέα ερωτήματα”, ανέφερε ο ιατροδικαστής στην ΕΡΤ.
Όπως εξήγησε ο κ. Λέων, “έχουμε δύο θανάτους. Ο πρώτος επίσημα αμφισβητήθηκε και ο δεύτερος βάλλεται από παντού. Θα πρέπει να έχουμε σαφές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, σαφή αιτία θανάτου και ξεκάθαρο μηχανισμό θανάτου που να μην επιδέχεται καμία αμφισβήτηση”, πρόσθεσε.