Καβάλα: Νεκρός 24χρονος μετά από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου

24 Φεβρουαρίου 2022

Αλλη μια τραγωδία που αφορά επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου έρχεται στο φως. Ο 24χρονος Νίκος από την Καβάλα υπεβλήθη σε χειρουργείο για να χάσει κιλά το 2017, όμως τελικά κατέληξε εννέα μέρες μετά την επέμβαση.

Ο νεαρός Νίκος κατέληξε από τα ίδια αίτια που πέθανε και η 14χρονη Γωγώ, η κόρη του πατέρα Βυσαρίωνα, το καλοκαίρι του 2021. Και τα δύο παιδιά είχαν τον ίδιο χειρουργό.

“Ο γιατρός μας έλεγε ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, έλεγε ότι ήταν μια επέμβαση ρουτίνας. Όταν βγήκε ο Νίκος από το χειρουργείο μας έλεγε ότι πονάει και ο γιατρός έλεγε ότι είναι φυσιολογικό”, είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο αδερφός του άτυχου Νίκου.

Ο 24χρονος ήταν επί οκτώ μέρες με σηψαιμία μέχρι που κατέληξε, είπε ο αδερφός του, υπογραμμίζοντας ότι του έδιναν λάθος αγωγή. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

Ξεκίνησε η δίκη

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση, όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν, συγγενείς της οικογένειας του νεαρού και γιατροί.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται δύο γιατροί, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρόκειται για τον γιατρό που χειρούργησε τον 24χρονο κι έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί το θύμα μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του.

Πατέρας 24χρονου: “Υπήρξε αδιαφορία από τον γιατρό. Έχουν γίνει πολλά λάθη”

Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του θανόντος, ο οποίος καταλόγισε στους γιατρούς “εγκληματική αδιαφορία”.

Υπήρξε μια αδιαφορία από την επέμβαση μέχρι το τέλος. Εδώ υπάρχει έγκλημα. Το παιδί μου ήταν υγιέστατο και τώρα βρίσκεται στο χώμα, είπε.

Κατέθεσε δε, πως όταν “συγχωρέθηκε το παιδί (ο πρώτος) γιατρός ετοίμασε τα χαρτιά για να πάω να τον θάψω. Εγώ ζήτησα να γίνει ιατροδικαστική για να μάθω τα αίτια θανάτου”.


[There are no radio stations in the database]