Ο Γαλλικός οίκος Chanel παρουσιάζει τη νέα γενιά προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας No1 DE CHANEL

22 Φεβρουαρίου 2022

Από το ξεκίνημά της, το όραμα της CHANEL θεμελιώθηκε στην πεποίθηση ότι η ευφυία της φύσης είναι αξεπέραστη.

Αυτή η πεποίθηση οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας που επικεντρώνεται στην επιστροφή στην ουσία.

Η σειρά N°1 de CHANEL προσφέρει μια καινοτόμο, συνολική και βιώσιμη προσέγγιση στην ομορφιά, συνδυάζοντας τη φροντίδα της επιδερμίδας, το μακιγιάζ και ένα αρωματικό σπρέυ. Αυτή η νέα σεριά, με την αισθητική υφή της, διατηρεί την ακτινοβολία της νεανικής επιδερμίδας ενισχύοντας τις πηγές ζωτικότητας. Στην καρδιά των καινοτόμων συνταγών βρίσκεται η καμέλια, το εμβληματικό λουλούδι της Gabrielle Chanel.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ

Η έμπνευση από τη φύση δεν είναι κάτι που χωράει αυτοσχεδιασμό. Με τη δημιουργία του N°5, ο Οίκος της CHANEL έχει εδώ και 100 χρόνια δημιουργήσει μια μοναδική τεχνογνωσία στην καλλιέργεια λουλουδιών, των βασικών πρώτων υλών για τα αρώματά της. Η παραγωγή και η χρήση του Μαγιάτκου τριαντάφυλλου και του γιασεμιού από την Γκρας αποτελούν φυσικά κάποιες από τις παραδόσεις που η CHANEL έχει προστατέψει και εξελίξει στο πέρασμα των χρόνων, όπως η συνεργασία με την οικογένεια Mul από το 1987. Η διαφύλαξη της τεχνογνωσίας, η διατήρηση της ποιότητας των πρώτων υλών και ο έλεγχος των γραμμών τροφοδοσίας επιτρέπουν στον Οίκο CHANEL να ενδώσει ελεύθερα στην καρδιά της κληρονομιάς της: στη Δημιουργικότητα.

Για περισσότερα από 20 έτη, η CHANEL εφαρμόζει τους ίδιους κανόνες παραγωγής στα προϊόντα της για τη φροντίδα της επιδερμίδας, αναπτύσσοντας και παρατηρώντας τα πλούτη της φύσης, διεξάγοντας επιστημονική έρευνα στα τέσσερα υπαίθρια εργαστήριά της, που δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές κλιματικές ζώνες σε όλον τον κόσμο για να δημιουργήσουν τα καλύτερα αποτελεσματικά συστατικά. Αυτά τα υπαίθρια εργαστήρια αποτελούν το σημείο γέννησης της φροντίδας της επιδερμίδας για τη CHANEL και ταυτόχρονα το αποτέλεσμα μιας υποδειγματικής προσέγγισης, σε μια περιβαλλοντική και εδαφική κλίμακα, που αποτιμά τη γη μέσω μιας τίμιας αγροοικολογικής προσέγγισης με τη βοήθεια καινοτόμων πρακτικών καλλιέργειας.

Έτσι λοιπόν στη Νοτιοδυτική Γαλλία, στην καρδιά του χωριού Gaujacq, η CHANEL ξεκίνησε το 1998 ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με κέντρο την καμέλια, το εμβληματικό λουλούδι της Δεσποινίδος Chanel. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Jean Thoby, έναν διεθνή ειδικό της καμέλιας που, εδώ και αρκετές δεκαετίες, έχει δημιουργήσει έναν απαράμιλλο βοτανικό κήπο στο μικρό αυτό χωριό της περιοχής Landes. Ο κήπος είναι αφιερωμένος στη διατήρηση των φυτών και περιέχει 2000 ποικιλίες καμέλιας από όλον τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες είναι και δύο μητρικά φυτά της Camellia japonica “Alba Plena”. Αυτά αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία των καλλιεργειών της CHANEL πριν από 10 χρόνια αλλά, και πιο πρόσφατα, το κτήμα με τις καμέλιες, που βρίσκεται κοντά σε αυτόν τον εξαιρετικό κήπο. Στο κτήμα υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο φυτοανάλυσης, που επιτρέπει την παρατήρηση των φυτών από κοντά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον, προκειμένου να μελετηθούν, να αναλυθούν και να εντοπιστούν τα πιο ελπιδοφόρα. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο προ-μετασχηματισμού που προετοιμάζει τα λουλούδια για την εξαγωγή των ωφέλιμων μορίων αμέσως μετά τη συλλογή τους.

Στο υπαίθριο εργαστήριο του Gaujacq, οι καμέλιες καλλιεργούνται απευθείας στο έδαφος με χρήση απαιτητικών γεωργικών πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον, χωρίς χρήση χημικών. Οι πειραματικές τεχνικές καλλιέργειας που χρησιμοποιούν την αγροοικολογία και την αγροδασοπονία χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση και την ενίσχυση των φυσικών ιδιοτήτων των φυτών. Αυτή η μόνιμη συμβιωτική καλλιέργεια έχει σκοπό να εμπλουτίσει το έδαφος προκειμένου να ενισχύσει το οικοσύστημα μεταξύ του φυτού, της γης και του νερού, ενώ παράλληλα αυξάνει την ανθεκτικότητα των φυτών στις ασθένειες. Αυτή η προσέγγιση χάρισε στο κτήμα πιστοποίηση Υψηλής Περιβαλλοντικής Αξίας [High Environmental Value (HVE)] επιπέδου 3, την υψηλότερη όλων των γεωργικών περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων καθώς επίσης και τη σήμανση της “μετατροπής οργανικής καλλιέργειας”. Ο συνδυασμός των δύο διασφαλίζει ότι οι γεωργικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το κτήμα είναι βελτιστοποιημένες προκειμένου να μειώσουν την πίεση στο περιβάλλον στο ελάχιστο.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

Αυτή η μοναδική εμπειρία οδήγησε την Έρευνα CHANEL στην αποκάλυψη των αξιοσημείωτων ιδιοτήτων του εκχυλίσματος του άνθους της κόκκινης καμέλιας από την ποικιλία “The Czar” της Camellia japonica, που ονομάστηκε έτσι στις αρχές του 20ού αιώνα χάρη στην επιβλητική ομορφιά της. Αυτό το υπερβολικά ευαίσθητο και άοσμο λουλούδι αποτελεί μια δύναμη της φύσης αφού ούτε το νερό ούτε το κρύο μπορούν να επηρεάσουν στο ελάχιστο τα πέταλά του.

Η χειμερινή ανθοφορία και τα αειθαλή φύλλα καθιστούν το φυτό σημαντικό για πολλούς λόγους και θεωρείται ένας γνήσιος βοτανικός θησαυρός. Η ποικιλία “The Czar” της Camellia japonica είναι ένα λουλούδι εντελώς διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Στην καρδιά των πετάλων της περιέχει μια συγκέντρωση πρωτοκατεχουϊκού οξέος, ενός πανίσχυρου μορίου που δεν είχε ξανασυναντηθεί στις καμέλιες που είχαν αναλύσει οι επιστήμονες της CHANEL μέχρι τότε. Αυτό το λουλούδι έχει την ικανότητα να προστατεύει τη ζωτικότητα της επιδερμίδας αντιμετωπίζοντας το πρώτο στάδιο της γήρανσής της.

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια πειραμάτων που διεξήχθησαν σε συνεργασία με ερευνητές από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας και Γήρανσης του Πανεπιστημίου Φυσικών Πόρων και Βιοεπιστημών της Βιέννης η Έρευνα CHANEL ανακάλυψε ένα βασικό μηχανισμό που σχετίζεται με τη ζωτικότητα των κυττάρων, που ονομάστηκε κυτταρική γήρανση. Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο επιστημονικό τομέα που προσφέρει άγνωστες μέχρι σήμερα προοπτικές αντιμετώπισης των ενδείξεων γήρανσης της επιδερμίδας.

Το όμορφο δέρμα είναι το δέρμα του οποίου οι κυτταρικές λειτουργίες λειτουργούν σε πλήρη ισχύ. Τώρα η ποιότητά του επηρεάζεται από το πέρασμα του χρόνου και από τους πολυάριθμες επιθέσεις που προκαλούνται από ένα αστικό περιβάλλον. Λόγω του στρες, των υπεριωδών ακτίνων και της ρύπανσης, τα δερματικά κύτταρα χάνουν σταδιακά τη ζωτικότητά τους και εμφανίζονται τα σημάδια της ηλικίας.

Η Έρευνα CHANEL παρατήρησε ότι η ζημιά που προκαλείται από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς εισβολείς και συσσωρεύεται στην καρδιά των κυττάρων επιταχύνει την κυτταρική τους γήρανση. Στη συνέχεια παύουν να διαιρούνται, χωρίς ωστόσο να καταστρέφονται, και φτάνουν να αποτελούν μέχρι και το 50% του συνόλου των δερματικών κυττάρων. Παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία των ενεργών κυττάρων και αυτό συνεπάγεται την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση των σχετικών σημαδιών γήρανσης.

  1. Σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 16128.

Στη διάρκεια του Ερευνητικού Προγράμματος για τη γήρανση της επιδερμίδας που ξεκίνησε η CHANEL το 2012, οι ειδικοί του Οίκου δημιούργησαν μοντέλα που αναπαρήγαγαν τα διαφορετικά στάδια γήρανσης για πρώτη φορά και έλεγξαν την αποτελεσματικότητα των πιο ελπιδοφόρων συστατικών. Τα αποτελέσματα που έλαβαν με το εκχύλισμα της κόκκινης καμέλιας ήταν εκπληκτικά στο πρώτο στάδιο.

Το εκχύλισμα ενισχύει τη ζωτικότητα της επιδερμίδας και συνεπώς επιτρέπει στην όψη της να παραμένει υγιής για περισσότερο χρονικό διάστημα. Επειδή είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, προστατεύει επίσης την επιδερμίδα από τις συνέπειες του στρες και βελτιώνει την ποιότητά της έτσι ώστε να δείχνει λαμπερά νεανική.

Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του N°1 de CHANEL, μιας νέας γενιάς φροντίδας κατά της γήρανσης που διατηρεί τη ζωτικότητα της επιδερμίδας.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ

H φύση μας επηρεάζει και, φυσικά, την επηρεάζουμε και εμείς, έχοντας την ευθύνη αυτής της επιρροής. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Οίκος CHANEL έχει εντάξει κριτήρια περιβαλλοντικής αξιολόγησης στο σχεδιασμό των προϊόντων του προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις σε κάθε βήμα του κύκλου ζωής.

Μια από τις προτεραιότητες της CHANEL είναι η ανάπτυξη φόρμουλων με υψηλή περιεκτικότητα πρώτων υλών που σέβονται το περιβάλλον και προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Με μια προσέγγιση συνεχούς βελτίωσης, η CHANEL αξιολογεί συστηματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συστατικών της αναλύοντας την προέλευσή τους και τη διαδικασία παραγωγής τους. Οι φόρμουλες της σειράς N°1 de CHANEL τιμούν τα συστατικά φυσικής προέλευσης που είναι ανανεώσιμα και έχουν μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Περιέχουν μέχρι και 97% συστατικά φυσικής προέλευσης1, διατηρώντας τη δραστικότητα, την ασφάλεια και την αίσθηση. Αυτές οι φόρμουλες περιλαμβάνουν επίσης μέχρι και 76% παράγωγα της καμέλιας, όπως πέταλα, σπόρους και ζυμομύκητες, που χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο από το φυτό. Πράγματι, το εκχύλισμα της κόκκινης καμέλιας διαθέτει αναζωογονητικές ιδιότητες, το νερό της είναι ανανεωτικό, το λάδι της που λαμβάνεται με σύνθλιψη των σπόρων διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας, και ένα εκχύλισμα του ζυμομύκητα τύπου Pichia, από τους μικροβιοτικούς οργανισμούς της, βοηθά στην ενίσχυση της λειτουργίας φραγμού. Τέλος, τα κελύφη των σπόρων χρησιμοποιούνται χάρη στην ενίσχυση τους στη συσκευασία της κρέμας Revitalizing Cream.

Ολόκληρη η γκάμα συσκευασιών των προιόντων N°1 de CHANEL είναι οικολογικά σχεδιασμένη. Χάρη σε ένα βελτιστοποιημένο σχεδιασμό, το βάρος από τα βαζάκια και τα μπουκάλια έχει ελαττωθεί κατά ένα μέσο όρο 30% για ολόκληρη τη σειρά N°1 de CHANEL και μέχρι 50% για το γυάλινο βαζάκι της κρέμας Revitalizing Cream 1. Η μέτρηση της χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών έδειξε ότι το 80% των προϊόντων της γκάμας συσκευάζονται από γυαλί. Το βαζάκι της κρέμας μπορεί να ξαναγεμίσει και αποτελεί κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία2. Γεμίζοντας την Revitalizing Cream δύο φορές, μειώνονται στο μισό οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η χρήση πλαστικού περιορίστηκε, ιδιαίτερα στα προϊόντα μιας χρήσης. Το σελοφάν και τα χάρτινα φυλλάδια αφαιρέθηκαν. Όλα τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των γυάλινων φιαλών είναι οργανικά3.

Στα καπάκια, τα μελάνια έχουν αντικατασταθεί με τη χρήση ανάγλυφων εκτυπώσεων στα καλούπια παραγωγής.

Τέλος, όλα τα καπάκια της γραμμής προϊόντων περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά ή υλικά από βιολογικές πηγές. Το καπάκι της κρέμας Revitalizing Cream περιέχει κελύφη σπόρων καμέλιας. Αυτή η καινοτομία είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το 2018 ανάμεσα Τμήμα Καινοτομίας Συσκευασιών Αρωμάτων και Ομορφιάς της CHANEL και στη φινλανδική νεοσύστατη εταιρεία SULAPAC. Αυτή η νέα γενιά καπακιών, που αποτελείται κατά 90% από υλικά βιολογικών πηγών που προκύπτουν από ανανεώσιμους πόρους, από πιστοποιημένα υπολείμματα ξύλου FSCTM4 (υποπροϊόντα της χαρτοβιομηχανίας) και από κελύφη σπόρων καμέλιας, ήταν μια καθαρή τεχνολογική πρόκληση σε κάθε βήμα του σχεδιασμού της και αποτελεί το αντικείμενο αρκετών εφαρμογών που αναμένουν έγκριση ευρεσιτεχνίας5. Σύμφωνα με τα απαιτητικά κριτήρια του Οίκου CHANEL, κάθε λεπτομέρεια εξετάστηκε εκτενώς: οι αισθητηριακές ιδιότητες του υλικού, η αντίστασή του στις μεταβολές της θερμοκρασίας, ο μοναδικός ήχος που κάνει το βαζάκι όταν κλείνει, η αίσθηση στο χέρι και το βάθος του ματ σατινέ φινιρίσματος με χαραγμένο το χαρακτηριστικό διπλό C.

2. Ελάττωση του βάρους του γυαλιού σε σχέση με το μέσο βάρος που έχουν τα βαζάκια και οι φιάλες της CHANEL με την ίδια χωρητικότητα.
3. Εκκρεμεί η αίτηση ευρεσιτεχνίας.
4. Μελάνια που αποτελούνται από οργανικά μόρια, απαιτούν παρασκευή σε χαμηλή θερμοκρασία και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από άλλα μελάνια.
5. Συμβούλιο Εποπτείας Δασών: Ξύλο από υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση με πιστοποίηση FSC και άλλες επιτηρούμενες πηγές.
6. Εκκρεμούν τρεις διεθνείς αιτήσεις ευρεσιτεχνίας.

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

Από τα πρώτα βήματά της, η CHANEL προσέβλεπε στο μέλλον, αντιμετωπίζοντας την ομορφιά σύμφωνα με το όραμα που κληρονόμησε από την Gabrielle Chanel: δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στο μυαλό και στις αισθήσεις, καμία διάκριση ανάμεσα στη λογική και στην ευαισθησία, κανένας διαχωρισμός του σώματος από τα αισθήματα.

Αυτό σημαίνει πως η σειρά N°1 de CHANEL βασίζεται σε ένα καθολικό όραμα για την ομορφιά με τρεις διαστάσεις: φροντίδα της επιδερμίδας, μακιγιάζ και αρωματικό σπρέυ. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο φροντίδας τόσο του σώματος όσο και της ψυχής σας, από την επιδερμίδα μέχρι το μυαλό.

Όλες οι φόρμουλες δημιουργήθηκαν με σκοπό τη βέλτιστη σχέση με την επιδερμίδα και προσφέρουν απαράμιλλη αποτελεσματικότητα και αίσθηση. Η απόδοσή τους αξιολογήθηκε κλινικά, σύμφωνα με αυστηρά πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν τις πέντε κύριες ανησυχίες των γυναικών που θέλουν να διατηρήσουν την εμφάνιση μιας όμορφης και νεανικής επιδερμίδας: γραμμές και ρυτίδες, ορατοί πόροι, απώλεια ελαστικότητας, έλλειψη σφριγηλότητας και λάμψης.

ΟΡΟΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΜΕΛΙΑ

Προστατεύει και διορθώνει την εμφάνιση των πέντε σημαδιών γήρανσης.

Το πρώτο βήμα για τη φροντίδα της επιδερμίδας στην τελετουργία με το N°1 de CHANEL βρίσκεται στο εκχύλισμα της κόκκινης καμέλιας που προστατεύει την όψη της ζωτικότητας. Με μια σύνθεση στην οποία το 95% των συστατικών έχουν φυσική προέλευση, ενώ 76% από αυτά προέρχονται από την καμέλια, η διάφανη υφή γέλης με το αναζωογονητικό αποτέλεσμα απορροφάται αμέσως από την επιδερμίδα. Μετά από συνεχή χρήση, μειώνονται ορατά οι ρυτίδων και οι πόροι, βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας και αποκτά σφριγηλότητα και λάμψη.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

Για να βελτιστοποιήσει τα αποτελέσματα του ορού Revitalizing Serum, η CHANEL ανέπτυξε μια συγκεκριμένη τεχνική που ακολουθείται σε ολόκληρο το πρόσωπο μετά την εφαρμογή. Με τον αντίχειρα και τον δείκτη, αρχίστε να τσιμπάτε με ταυτόχρονη συστροφή, κινούμενοι προς τα έξω κατά μήκος της γνάθου, έπειτα σταδιακά κινούμενοι προς τα επάνω, από τη γωνία των χειλιών προς τα αυτιά, και τέλος, από τη μύτη κατά μήκος των ζυγωματικών. Αυτές οι κινήσεις αυξάνουν τη λάμψη επειδή επενεργούν στα αγγεία με συνέπεια την καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας.

7. Κλινική αξιολόγηση 29 γυναικών μετά από ένα μήνα χρήσης
8. Κλινική αξιολόγηση 32 γυναικών αμέσως μετά την εφαρμογή
9. Αυτοαξιολόγηση από 32 γυναίκες αμέσως μετά την εφαρμογή

RED CAMELLIA REVITALIZING CREAM

Μαλακώνει και στρογγυλεύει, παρέχοντας σφριγηλότητα και λάμψη

Με βάση το εκχύλισμα και το λάδι της κόκκινης καμέλιας, η αρωματική αυτή κρέμα αποτελείται κατά 95% από συστατικά φυσικής προέλευσης, το 70% των οποίων προέρχονται από την καμέλια. Κατά την εφαρμογή, λειαίνει εμφανώς την εμφάνιση των γραμμών, προσδίδοντας σφριγηλότητα και λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ σχηματίζει έναν προστατευτικό φραγμό ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος.

ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή: + 21 %10
Οι πόροι είναι λιγότερο ορατοί: – 21 %11
Οι ρυτίδες είναι λιγότερο ορατές: – 23 %11
Η ελαστικότητα βελτιώνεται: + 9 %11
Η επιδερμίδα νιώθει μεγαλύτερη άνεση: + 44 %12

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΛΕΙΑΝΣΗΣ

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα το πρωί και το βράδυ στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ μετά τον ορό Revitalizing Serum. Για βέλτιστο αποτέλεσμα: με τις παλάμες των χεριών σας εκτελέστε μακριές, απαλές κινήσεις προς τα έξω, από το σαγόνι προς το αυτί, από τη μύτη προς το αυτί, και έπειτα από το μέτωπο προς τον κρόταφο, και τέλος, από το αυτί προς το λαιμό. Επαναλάβετε τις ίδιες κινήσεις από την άλλη πλευρά του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι ένα απαλότερο, η επιδερμίδα πιο λαμπερή με πιο ελαστικά χαρακτηριστικά.

10. Κλινική αξιολόγηση σε 33 γυναίκες αμέσως μετά τη χρήση
11. Κλινική αξιολόγηση σε 32 γυναίκες μετά από 1 μήνα χρήσης
12. Αυτοαξιολόγηση από 33 γυναίκες αμέσως μετά τη χρήση

RED CAMELLIA REVITALIZING EYE CREAM

Περιορίζει τη δημιουργία μαύρων κύκλων και πρηξίματος, ενώ λειαίνει την εμφάνιση της περιοχής των ματιών.

Χάρη στη σύνθεσή της, που είναι εμπλουτισμένη με σκουαλένη φυτικής προέλευσης και υαλορουνικό οξύ, αυτή η μαργαριταρένια λευκή κρέμα ενυδατώνει, ανανεώνει και φωτίζει τα μάτια αμέσως. Η φρέσκια υφή της, με ποσοστό 91% συστατικών φυσικής προέλευσης, συνδυάζει το εκχύλισμα της κόκκινης καμέλιας, που έχει αναζωογονητικές ιδιότητες, με μια ‘ελαφριά σύνθεση’ κατά των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Όταν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση, οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών περιορίζονται (-32%)13, όπως ακριβώςσυμβαίνει και με τους μαύρους κύκλους (-27%)14. Η ελαστικότητα στην περιοχή των ματιών βελτιώνεται άμεσα(+11%)15, η επιδερμίδα νιώθει μεγαλύτερη άνεση (+26%)16 και η περιοχή των ματιών δείχνει πιο λαμπερή(+39%)15.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Για τη βελτιστοποίηση της δράσης της κρέμας ματιών Revitalizing Eye Cream, η CHANEL έχει αναπτύξει την τεχνική μασάζ ομορφιάς των ματιών. Με τα άκρα των δακτύλων, λειάνετε το άνω βλέφαρο από την εσωτερική γωνία προς τα έξω. Επαναλάβετε 3 φορές. Έπειτα λειάνετε την περιοχή του “ποδιού της χήνας” και επαναλάβετε 3 φορές. Ολοκληρώστε εκτελώντας τις ίδιες κινήσεις λείανσης κάτω από τα μάτια, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία, έπειτα στο μέσο του ματιού, και τέλος, την εσωτερική γωνία, λειαίνοντας προς τα έξω κάθε φορά. Συνεχίστε τη διαδικασία της φροντίδας της επιδερμίδας με τον ορό Revitalizing Serum N°1 de CHANEL και μετά με την κρέμα Revitalizing Eye Cream.

13. Κλινική αξιολόγηση από 41 γυναίκες μετά από ένα μήνα χρήσης
14. Κλινική αξιολόγηση από 22 γυναίκες μετά από ένα μήνα χρήσης
15. Κλινική αξιολόγηση από 41 γυναίκες αμέσως μετά τη χρήση
16. Αυτοαξιολόγηση από 41 γυναίκες αμέσως μετά τη χρήση

RED CAMELLIA POWDER-TO-FOAM CLEANSER

Καθαρίζει και φωτίζει

Αυτή η εντελώς νέα πολύ λεπτής υφής πούδρα φέρνει την επανάσταση στη διαδικασία καθαρισμού της επιδερμίδας. Εμπλουτισμένη με λάδι κόκκινης καμέλιας, μετασχηματίζεται κατά την επαφή με το νερό και μετατρέπεται σε έναν απαλό αφρό που αφαιρεί τους ρύπους και τα υπολείμματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Η σύνθεσή της περιέχει 93% συστατικά φυσικής προέλευσης, καθαρίζει την επιδερμίδα και της χαρίζει πάλι τη χαμένη λάμψη της. Η επιδερμίδα καθαρίζεται αμέσως (+27%)17 και γίνεται πιο λαμπερή (+21%)17.

Βάλτε στην παλάμη σας ποσότητα πούδρας ίση με ένα μικρό κουταλάκι και προσθέστε μερικές σταγόνες νερού μέχρι να σχηματιστεί μια επαρκής ποσότητα αφρού. Απλώστε την σε όλο το πρόσωπο και εκτελέστε κυκλικές κινήσεις μάλαξης κάτω από το σαγόνι, ανεβαίνοντας προς τα μάγουλα και έπειτα στο μέτωπο. Τέλος, ξεβγάλετε καλά με καθαρό νερό.

RED CAMELLIA REVITALIZING LOTION

Ενεργοποιεί, ραφινάρει και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ‘αφράτη’

Αυτή η νέα, διάφανη λοσιόν, με υψηλή συγκέντρωση νερού καμέλιας, περιέχει 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, το 48% των οποίων προέρχονται από την καμέλια. Όταν εφαρμόζεται πριν από τον ορό και την κρέμα, συσφίγγει τους πόρους (-26%)18, ανακουφίζει την επιδερμίδα (+34%)19 και βελτιώνει την ελαστικότητα(+23%)18.

Ζεστάνετε τη λοσιόν Revitalizing Lotion στις παλάμες σας πριν την απλώσετε σε απαλές κινήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο. Με τις παλάμες σας κινηθείτε από το κέντρο του μετώπου προς τους κροτάφους, και από τα πλευρά της μύτης προς τα αυτιά. Τέλος, κινηθείτε από τη γωνία των χειλιών προς τους λοβούς των αυτιών.
Ασκήστε πίεση σε ολόκληρο το πρόσωπο, στα μάγουλα, στο μέτωπο και στο σαγόνι με τις παλάμες των χεριών σας. Η επιδερμίδα σας είναι τώρα έτοιμη να δεχθεί τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς N°1 de CHANEL.

18. Κλινική αξιολόγηση από 21 γυναίκες μετά από ένα μήνα χρήσης
19. Αυτοαξιολόγηση από 22 γυναίκες μετά από 35 ημέρες χρήσης

RED CAMELLIA REVITALIZING SERUM-IN-MIST

Αντιμετωπίζει τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, ανανεώνει και αυξάνει τη λάμψη.

Χάρη στη διφασική φόρμουλά του, αυτό το mist προσφέρει ένα εκχύλισμα της κόκκινης καμέλιας που έχει την ίδια συγκέντρωση όπως αυτή του ορού Revitalizing Serum. Όταν ψεκάζεται σε ολόκληρο το πρόσωπο στη διάρκεια της ημέρας, προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος με
αποτέλεσμα να διατηρεί τη νεανική της εμφάνιση. Εμπλουτισμένο με προστατευτικό λάδι κόκκινης καμέλιας και με αναζωογονητικό νερό καμέλιας, βελτιώνει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας και ανανεώνει το μακιγιάζ. Η επιδερμίδα ανακουφίζεται, ανανεώνεται (+48%)20 και γίνεται πιο φωτεινή (+11%)21

Το Mist Revitalizing Serum-In-Mist μπορεί να χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή, σε μακιγιαρισμένη ή αμακιγιάριστη επιδερμίδα, ψεκάζοντας δυο φορές οριζόντια και δύο κάθετα6. Έπειτα πιέστε με τις παλάμες των χεριών σας για να απορροφηθεί καλύτερα το προϊόν.

20. Κλινική αξιολόγηση από 30 γυναίκες αμέσως μετά την εφαρμογή
21. Ανακινήστε το προϊόν πριν από τη χρήση και αποφύγετε τον ψεκασμό στα μάτια

ΠΗΓΗ:https://www.bovary.gr/beauty/update/i-nea-genia-proionton-no1-de-chanel


[There are no radio stations in the database]