Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Γιατί οι γιατροί ήθελαν κάμερες στο μονόκλινο – Η διάψευση για το τοξικό αέριο στην Τζωρτζίνα

22 Φεβρουαρίου 2022

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγγου, στην Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί, όπως είναι γνωστό, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Ασφάλεια Αθήνας, ενώ τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο των ερευνών έχει μπει ο τελευταίος και πιο πρόσφατος θάνατος, της 9χρονης Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022.

Και αυτό γιατί υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην υπόθεση και πρέπει να διευκρινιστούν. Γι’ αυτό και την υπόθεση ανέλαβε μια υπηρεσία που έχει πείρα στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων. Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας και όχι στην Πάτρα.

Ο ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης κλήθηκε από το νοσοκομείο Παίδων να κάνει τη νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου της μικρής. Ήδη, υπήρχαν πληροφορίες ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε κάποια τετραπληγία από άγνωστη αιτία.

Οι γιατροί ήθελαν να βάλουν κάμερες στο μονόκλινο δωμάτιο

Όταν το κοριτσάκι κατέληξε, οι γιατροί ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να υπάρξει παρέμβαση από τις Αρχές για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και να γίνει ορθή ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η αιτία θανάτου δεν σχετιζόταν με όσα είχαν μέχρι στιγμής υπόψιν τους.

Παράλληλα, έχουν αντίθετη άποψη με τη μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία στη συνέντευξή της είπε ότι το ίδιο το νοσοκομείο τους διέθεσε μονόκλινο δωμάτιο. Ωστόσο, σύμφωνα τους γιατρούς, η μητέρα ήταν εκείνη που είχε προτείνει σε υπεύθυνους του νοσοκομείου, το παιδί να μπει σε μονόκλινο δωμάτιο, καθώς ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Οι αναφορές από το νοσοκομείο μάλιστα σημείωναν ότι όταν το παιδί βρισκόταν σε ΜΕΘ ή σε χώρους με άλλα άτομα, όπως κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, δεν συνέβαινε τίποτα απολύτως, δηλαδή τα επεισόδια γινόταν μόνο στο μονόκλινο θάλαμο.

Σύμφωνα με το Mega, το γεγονός αυτό είχε προβληματίσει τους ειδικούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο, λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Η διάψευση των ιατροδικαστών εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων

Όλα αυτά θα τεθούν υπόψη των Αρχών που ερευνούν την υπόθεση, όπως βέβαια και οι εκθέσεις των ιατροδικαστών από τη νεκροτομή, τη νεκροψία και τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, χθες χρειάστηκε να βγει επίσημη ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νικόλαο Καρακούκη, ώστε να διαψευστούν δημοσιεύματα που παρουσίαζαν ως… δεδομένο ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού εντόπισαν αλλοίωση στο οστό της μύτης, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

“Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο “Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο” δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Άγνοια δηλώνει και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος δήλωσε στο thebest.gr σχετικά με τα δημοσιεύματα: “Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα για αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake”. Μάλιστα, προτίθεται να κινηθεί και νομικά.

Είναι αλήθεια πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του άτυχου κοριτσιού, θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, όμως θα αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο, αφού πρώτα θα σταλούν στο εξωτερικό για περαιτέρω έλεγχο, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν.


[There are no radio stations in the database]