Επίδομα ακρίβειας έως 300 ευρώ σε 1.000.000 νοικοκυριά – Τα κριτήρια επιλογής

21 Φεβρουαρίου 2022

Νέου τύπου επιδότηση για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της ακρίβειας σχεδιάζουν στο υπουργείο Οικονομικών. Πέραν της επιδότησης λογαριασμών ρεύματος, ετοιμάζουν και ειδικό μηχανισμό επιδότησης νοικοκυριών ως το Πάσχα.

Ωστόσο η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει στοχευμένα διότι, όπως λένε στο οικονομικό επιτελείο, «δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις, ούτε ίδια περιθώρια αντοχών ή προσαρμογής σε αυτές. Αλλο πρόβλημα έχει, για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που ζει στην Κυψέλη και διαφορετικό ένα ζευγάρι γιατρών στη Ν. Σμύρνη». Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», οι συνθήκες διαβίωσης, η πηγή εισοδήματος, αλλά και το απόθεμα καταθέσεων κάθε νοικοκυριού θα καθορίσουν ποιοι, πώς και πόσα τελικώς θα λάβουν ως έκτακτη επιδότηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς ακρίβειας.

Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν αγώνα δρόμου ώστε σε έναν μήνα να έχουν διαμορφώσει το νέο σύστημα επιδότησης. Η επιλογή δικαιούχων θα γίνει με πολλαπλά κριτήρια και έναν ειδικό αλγόριθμο, στον οποίο θα ληφθούν υπ’ όψιν η σύνθεση της οικογένειας (μονογονεϊκές, ΑμεΑ, πολύτεκνοι) ή ακόμα και στοιχεία για τα ρευστά διαθέσιμα που έχουν στις τράπεζες.


[There are no radio stations in the database]