Πορτογαλία: Φωτιά σε πλοίο που μεταφέρει 3.965 υπερπολυτελή οχήματα

18 Φεβρουαρίου 2022

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει οχήματα του Volkswagen Group από τη Γερμανία στις ΗΠΑ την ώρα που έπλεε κοντά στις ακτές των νησιών Αζόρες της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν ήδη από την Τετάρτη και δεν υπάρχουν τραυματίες.

Στο πλοίο βρίσκονταν επίσης περίπου 1.100 αυτοκίνητα Porsche, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ και η Audi επιβεβαίωσε ότι μετέφερε κάποια οχήματά της, αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

Εσωτερικό email της Volkswagen USA ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε 3.965 οχήματα των εταιρειών VW, Porsche, Audi και Lamborghini, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η Volkswagen δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των οχημάτων της που βρίσκονται στο πλοίο και πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφία που δημοσίευσε το πορτογαλικό λιμενικό στον ιστότοπό του την Τετάρτη δείχνει μια στήλη καπνού να υψώνεται από το πλοίο.

Το φορτηγό πλοίο Felicity Ace είχε αναχωρήσει από το Έμντεν της Γερμανίας, όπου η Volkswagen διαθέτει ένα εργοστάσιο, με προορισμό το Ντέβισβιλ στο Ρόουν Άιλαντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού Χόρτα στο νησί Φαϊάλ στο σύμπλεγμα των Αζορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]