Δολοφονία Αλκη: ΄΄ Υπάλληλοι της εισαγγελίας έπιασαν τα όπλα και αλλοίωσαν τα αποτυπώματα ΄΄καταγγέλει ο Αλέξης Κούγιας

18 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατηγορουμένους θα βρεθουν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι οι τέσσερις φίλοι του Αλκη Καμπανού, οι οποίοι μαζί με τον άτυχο φοιτητή δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου. Την ίδια ώρα πάντως ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για παραλείψεις των δικαστικών αρχών, αναφορικά με κρίσιμα στοιχεία της έρευνας που φέρονται να αλλοιώθηκαν.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές η αναγνώριση των 12 προφυλακισμένων οπαδών του ΠΑΟΚ από τους φίλους του Άλκη θα γίνει σε ειδικό δωμάτιο , στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονικής.

Οι νεαροί θα βλέπουν τους κατηγορουμένους, μέσα από τζάμι μονής όψης, ενώ οι 12 δεν θα έχουν οπτική επαφή με τους μάρτυρες.

Την ίδια ώρα πάντως ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ έκανε λόγο για παραλείψεις των δικαστικών αρχών λέγοντας ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα στα φονικά εργαλεία που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και το νεκροταφείο, το δρεπάνι, δύο μαχαίρια και ένα μαχαίρι τύπου ¨κάραμπιτ¨ αλλοιώθηκαν, γιατί τα έπιασαν και υπάλληλοι της Εισαγγελίας” .

υγκεκριμένα, ο έμπειρος ποινικολόγος υποστήριξε ότι: ¨οι υποψίες μου επαληθεύτηκαν καθώς τα όπλα που βρέθηκαν στο χώρο του ορμητηρίου, δυστυχώς, τα έπιασαν και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας“, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο έγινε αυτό.

“Αναμένω να απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης”, πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού.

Όσον αφορά δε στις απολογίες των κατηγορουμένων, τις χαρακτήρισε αντικρουόμενες, τονίζοντας πως: “Ουσιαστικά συσκοτίζουν την υπόθεση. Αυτό είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεως μεταξύ τους γιατί υπήρξε και αυτή η πενθήμερη καθυστέρηση στο να συλληφθούν, οπότε είχαν το χρόνο και να συνεννοηθούν για την υπεράσπισή τους”.


[There are no radio stations in the database]