Γαλλικό πρακτορείο: Νέοι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία

18 Φεβρουαρίου 2022

Νέος γύρος βομβαρδισμών στην Ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Στανίτσια Λουχάνσκα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, καταγράφεται το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη, η οποία επλήγη και χθες από βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγείο.

Η χθεσινή κλιμάκωση επανέφερε τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή, μετά από αρκετά 24ωρα κατά τα οποία υπήρχε μεν δυσπιστία για τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί αποχώρησης στρατευμάτων, αλλά δεν είχαν σημειωθεί επιθετικές ενέργειες. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις Μόσχας – Κιέβου για την κατάσταση στην περιοχή.

Η Ρωσία είναι ανήσυχη με την κατάσταση στην περιοχή του Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας και η κατάσταση εκεί παρουσιάζεται εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στο Κίεβο, ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δήλωσε ότι από ουκρανικής πλευράς δεν σχεδιάζονται επιθετικές ενέργειες κατά των εδαφών των φιλορώσων αυτονομιστών ή κατά των εδαφών της προσαρτημένης από την Ρωσία Κριμαίας.

«Ενισχύουμε την άμυνά μας. Αλλά δεν έχουμε την πρόθεση να διεξαγάγουμε οποιαδήποτε επίθεση» κατά των εδαφών αυτών, δήλωσε ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας ενώπιον του Κοινοβουλίου.


[There are no radio stations in the database]