Αθήνα: Ένταση σε συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ στην Πανεπιστημίου

18 Φεβρουαρίου 2022

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής σε συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέναντι από τα Προπύλαια.

ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ είχαν καλέσει σε συγκέντρωση για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της: «Οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ “υπερβάλλουν εαυτόν” δύο χρόνια τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Από πολλούς έχουμε χαρακτηρισθεί ήρωες χωρίς όμως να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας των προσπαθειών που καταβάλλουμε. Έχουμε χάσει έως τώρα 30 υγειονομικούς από κορονοϊό, 50 πέρασαν το κατώφλι των εντατικών ως ασθενείς και χιλιάδες νόσησαν και νοσούν από κορονοϊό. Φυσικά δεν είναι μόνο ο κορονοϊός. Οι Υγειονομικοί έρχονται σε επαφή και με άλλα λοιμώδη νοσήματα εκθέτοντας συνεχώς σε κίνδυνο την υγεία τους. Ως εκ τούτω δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε να σας πείσουμε ότι όλα τα επαγγέλματα είναι επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Ακόμη και οι υποστηρικτικές ειδικότητες (Διοικητικοί, Τεχνικοί κλπ) έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς».

Λόγω της συγκέντρωσης και της έντασης που ακολούθησε, παρατηρείται μποτιλιάρισμα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Συγγρού, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου.


[There are no radio stations in the database]