Σάλος από το χυδαίο άρθρο Καρτερού κατά Μητσοτάκη – Με βαρύ μητρώο ύβρεων ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα

17 Φεβρουαρίου 2022

Η χυδαία και αγοραία έκφραση κατά του πρωθυπουργού που κυκλοφορεί κυρίως στο βούρκο του διαδικτύου ή μεταξύ φανατισμένων και την οποία ο Θανάσης Καρτερός συμπεριέλαβε στο άρθρο του στην Αυγή, δίνει μια γεύση μέχρι ποιου σημείου μπορεί να ανθίσουν τα …λουλούδια που ο κ. Τσίπρας δέχεται να υπάρχουν στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και θυμίζει ότι ορισμένα λουλούδια μπορεί να είναι δηλητηριώδη, άρα και επικίνδυνα, ακόμα και για αυτόν που τα καλλιεργεί. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Παύλος Πουλάκης έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον κ. Καρτερό για τις ύβρεις που εκτόξευσε κατα του πολιτικού του αντιπάλου, τον οποίο μάλλον και οι δυο αντιμετωπίζουν ως “θανάσιμο” εχθρό.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καρτερός εκτρέπεται και αντιμετωπίζει τον πολιτικό του αντίπαλο με λεξιλόγιο φανατισμένης κερκίδας γηπέδου.

Τον Ιανουάριο του 2019 αποκαλούσε τον πρωθυπουργό “Συμμορίτη που θρονιάστηκε στο Μαξίμου, ενώ δεν έχει κανένα ISO εθνικής διακυβέρνησης”.

Τον Ιούλιο του ’21 ο κ. Καρτερός έγραφε για “σαπουνόπερα της οικογένειας Μητσοτάκη” και με χυδαίες εκφράσεις έβαζε στο στόχαστρο του τόσο την σύζυγό του πρωθυπουργού όσο και τον γιο του Κωνσταντίνο σχολιάζοντας την σχέση του με την τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, αλλά και δικαιολογώντας τα όσα είχαν ειπωθεί από το βούρκο το Διαδικτύου εκείνο το διάστημα γράφοντας επί λέξη:

“Ας μην παριστάνουν τώρα τα θύματα κουτσομπολιού, σεξισμού και σαρκασμών. Άμα εσύ ο ίδιος ρίχνεις τα παιδιά σου στην αρένα. Άμα κάνεις μελό αντάξιο της Μάρθας Βούρτση τη στράτευση του διαδόχου. Άμα σε κάθε ευκαιρία εκθέτεις εν δήμω τα εν οίκω. Άμα φιγουράρεις συνεχώς με τα συγγενολόγια μέχρι πεθεράς, μην κλαψουρίζεις ύστερα γιατί κάποιοι τα βάζουν και με τον άμαχο πληθυσμό”.

Πριν από λίγες μέρες αποκαλούσε τον πρωθυπουργό “μπάρμαν του Μαξίμου” που πρέπει να τον πιάσουμε από τον γιακά να εξηγηθεί με εμας.

Μάλιστα, ο κ. Καρτερός την περίοδο που ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε στηρίξει τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα που είχε παρομοιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θεωρητικό του ιταλικού φασισμού.
Έγραφε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Twitter ο κ. Καρτερός πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ είπε αλήθειες και σημείωνε ότι η ΝΔ καθοδηγείται από μια πυξίδα εμπάθειας, μικρότητας, και ανοησίας.

Όμως δεν έχει μπει μόνο ο πρωθυπουργός στο στόχαστρο του. Κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει τον Αδωνι Γεωργιάδη “χοιροβοσκό γεμάτο λάσπη”, πολλά από τα κείμενα του έχουν εμφυλιοπολεμική λογική, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει ο χαρακτηρισμός “σοΔΟΜιστές” για όσους εργάζονται στα μέσα του τέως ΔΟΛ. Τα κεφαλαία ΔΟΜ παραπέμπουν στο αρκτικόλεκτο “Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη” που κατά καιρούς χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος , λογοπαίγνιο που θύμισε στιγμές σεξισμού και ομοφοβίας του ελληνικού Τύπου.


Πάντως, επειδή όλοι έχουν την ιστορία τους στον ελληνικό Τύπο, αυτό που ακολουθεί τον κ. Καρτερό από τα χρόνια του Ριζοσπάστη είναι η τότε προσπάθειά του να υποβαθμίσει το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, καθώς η εφημερίδα έκανε λόγο για “αντισοβιετικό νέφος” και για υστερική εκστρατεία του Λευκού Οίκου κατά της Σοβιετικής Ενωσης, η οποία, όπως έγραφε η εφημερίδα, “δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ”


[There are no radio stations in the database]