Κορωνοϊός: Επιστρέφει στην κανονικότητα η Ευρώπη

17 Φεβρουαρίου 2022

Βγαίνει σταδιακά η Ευρώπη από τα «χρόνια του πάγου», που προκάλεσε η πανδημία. Η Γερμανία προχωράει σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που επέβαλε η έξαρση της «Όμικρον». Τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μειώνονται και οι υγειονομικοί φορείς εκτιμούν ότι η κλιμάκωση του πανδημικού κύματος βρίσκεται πλέον πίσω τους.

Ως «Ημέρα της ελευθερίας» έχει οριστεί η 20ή Μαρτίου και η άρση των μέτρων, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που εξετάζονται από τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς και τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Αρχικά θα εξαλειφθούν οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις των πλήρως εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει, ενώ θα σταματήσουν και οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού στα καταστήματα. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας παραμένει. Στη συνέχεια θα εξαλειφθούν οι περιορισμοί για συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τα νυχτερινά κέντρα θα υποδεχθούν εκ νέου πλήρως εμβολιασμένους, αλλά και εκείνους που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου και έχουν αρνητικό τεστ. Οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης με αρνητικό τεστ από τις 4 Μαρτίου.

Αρση περιορισμών κατά του κορωνοϊού σε Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έφτασε και στην Ελβετία, όπου από αύριο αίρονται όλοι οι περιορισμοί, ακόμα και η μάσκα σε κλειστούς χώρους. Το ίδιο θα πράξει και η Αυστρία από την 5η Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα κρούσματα μειώθηκαν παγκοσμίως την εβδομάδα που πέρασε κατά 19%, αλλά ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός.

Εμβολιασμοί παιδιών

Η Σκωτία πρόκειται να προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα παιδιά σχολικής ηλικίας πέντε έως 11 ετών. Τέλος, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει στη Βρετανία η κλινική μελέτη του εξειδικευμένου για την «Ομικρον» νέου εμβολίου της Moderna, στην οποία θα συμμετάσχουν 3.000 εθελοντές σε 29 ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.


[There are no radio stations in the database]