Επιστροφή στην κανονικότητα από το Σάββατο

17 Φεβρουαρίου 2022

Στη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποφασίστηκε ακόμη ότι αίρονται από την προσεχή εβδομάδα οι περιορισμοί στις μονοήμερες εκδρομές των σχολείων

Υπό το πρίσμα αυτό, από την εν λόγω ημέρα επιστρέφουν οι όρθιοι στη διασκέδαση, ενώ η είσοδος σε εστίαση και χώρους διασκέδασης θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε εμβολιασμένους με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. 

Σε ότι αφορά τα γήπεδα, αυξάνεται η πληρότητα στο 50%, ενώ  μειώνεται το ποσοστό τηλεργασίας από το 50% στο 20%. . Σε κάθε περίπτωση, η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, ενώ οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. 

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποφασίστηκε ακόμη ότι αίρονται από την προσεχή εβδομάδα οι περιορισμοί στις μονοήμερες εκδρομές των σχολείων και από 1η Μαρτίου στις πολυήμερες εκδρομές, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι θα έχει προηγηθεί η διενέργεια ράπιντ τεστ στους συμμετέχοντες εντός 48ωρου πριν την αναχώρηση.
Επιπροσθέτως, στις πολυήμερες εκδρομές θα γίνονται και τα τεστ που προβλέπονται μέσα στην εβδομάδα με την επίβλεψη των εκπροσώπων των σχολείων.

Κατά συνέπεια, από την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα,  θα μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά  οι εκπαιδευτικές εκδρομές, οι διδακτικές επισκέψεις, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις κ.ο.κ. με τήρηση βέβαια όλων των μέτρων που προβλέπονται σε θέματα υγιεινής.

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει το εάν και με ποιο τρόπο θα γίνουν οι εκδηλώσεις στις Απόκριες. Σήμερα, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου  και  ενδεχομένως  να έχουμε απάντηση, ωστόσο, οι πληροφορίες μέχρι τούτη την ώρα, κάνουν λόγο για μη πραγματοποίηση των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων. 


[There are no radio stations in the database]