Fashion Hack: Πώς να μην τσαλακώνεται το σατέν φόρεμά σου όταν κάθεσαι

16 Φεβρουαρίου 2022

Σάββατο βράδυ, θέλεις να βγεις για ποτό- Τι φοράμε τώρα- Κάπου χωμένο στην ντουλάπα έχεις ένα ωραίο σατεν φόρεμα, που σου πηγαίνει “γάντι”, γιατί όχι λοιπόν.

Το σατεν σαν υφή είναι δύσκολο, ένα ύφασμα που πολλές γυναίκες το αγαπάνε-μαζί κι εγώ- και υπάρχουν δεκάδες τρόποι να το φορέσεις. Μιλάμε για ένα ύφασμα πολύ κομψό αλλά ταυτόχρονα δίνει μια θηλυκότητα και σέξι.

Το πρόβλημα όμως είναι, πως αυτό το είδος υφάσματος τσαλακώνεται συνέχεια, λες και είναι ασιδέρωτο, ενώ είναι ήδη σιδερωμένο, τακτοποιημένο στην κρεμάστρα.

Αρκεί μόνο μία κίνηση για να γίνει το «κακό». Και μόνο να κάτσεις σε μία καρέκλα είναι αρκετό για να σε κάνει να μετανιώσεις την επιλογή outfit που έκανες, κάτι που είναι κρίμα να συμβαίνει, καθώς κατά τα λοιπά, το σατέν είναι μία από τις πιο διαχρονικές στυλιστικές οδούς που μπορείς να ακολουθήσεις.

Ευτυχώς, για όλα υπάρχουν λύση. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips, για να μην φαίνεται το σατεν σου τσαλακωμένο:

*Πριν καθίσεις στην καρέκλα, τράβηξε το ύφασμα του φορέματος προς τα κάτω και προσπάθησε να είναι όσο πιο ίσιο γίνεται την ώρα που κάθεσαι πάνω του.

* Απόφυγε να σταυρώνεις τα πόδια. Ναι, είναι πολύ βολική στάση, όμως, τα σταυρωμένα πόδια μπορούν να προκαλέσουν τσαλακώματα πάνω στο σατέν.

* Μην ακουμπάς βαριά πράγματα στα πόδια σου. Άσε τη φορτωμένη σου τσάντα ή το laptop στο πλάι και μην πιέζεις με βάρος το φόρεμά σου για να μη ρισκάρεις να αφήσει κάτι το αποτύπωμά του.

* Προσπάθησε να μην πιέζεται το σατέν φόρεμά σου από άλλα ρούχα που έχεις φορέσει από πάνω του, όπως ένα jacket. Άφησέ το να αναπνεύσει.

*Αν μπορείς να σηκώνεσαι ανά διαστήματα από την καρέκλα σου για να μη μένει για ώρες πιεσμένο στο ίδιο σημείο το ύφασμα, θα βοηθήσεις αρκετά στην αποφυγή τσαλακωμάτων.

See you the next, kisses xoxo

Σύνταξη κειμένου: Έφη Φουκαράκη


[There are no radio stations in the database]