Καμίλα Βαλίεβα: Τριπλή ουσία στο δείγμα της – Μίγμα για αύξηση αντοχής, μείωση κόπωσης

16 Φεβρουαρίου 2022

Θετική σε τρεις ουσίες φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων βρέθηκε η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα

Τα αποτελέσματα αφορούν δείγμα που πάρθηκε τον Δεκέμβριο, πριν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι New York Times επικαλέστηκαν έγγραφα που κατατέθηκαν στην πρόσφατη ακρόαση της Βαλίεβα και επιβεβαιώθηκαν από άνθρωπο που συμμετείχε σε αυτή.

«Πρόκειται για μια τριπλή ουσία – δύο από τις οποίες επιτρέπονται και μια που δεν επιτρέπεται», δήλωσε στην έκθεση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών, Τράβις Τάιγκαρτ.

Ο Τάιγκαρντ πρόσθεσε ότι τα οφέλη ενός τέτοιου συνδυασμού «φαίνεται ότι στοχεύουν στην αύξηση της αντοχής, στη μείωση της κόπωσης και στην προώθηση της μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στη χρήση οξυγόνου».

Σε κλάματα η 15χρονη Βαλίεβα μετά την εμφάνισή της στο πρόγραμμα των Αγώνων

Χτες, Τρίτη, η 15χρονη ξέσπασε σε κλάματα μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο σύντομο πρόγραμμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι θεατές ξέσπασαν σε ένα δυνατό χειροκρότημα μόλις ανακοινώθηκε το όνομά της, ενώ οι συμπατριώτες της τη χειροκροτούσαν ακόμα μέχρι να ξεκινήσει το πρόγραμμά της, μετέδωσε η απεσταλμένη του CNNi που βρισκόταν στο στάδιο.

AP Photo

Υπήρξε ένα μικρό παραπάτημα στο εναρκτήριο άλμα της, ένα τριπλό Άξελ, αλλά το κράτησε καλά μέχρι το τέλος που την έφερε στην πρώτη θέση στο σύντομο πρόγραμμα γυναικών με βαθμολογία 82,16.

Το πλήθος ζητωκραύγαζε μετά το τέλος του προγράμματος, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο αθλητή.

Όπως μετέδωσε το CNNi για τη Βαλίεβα ακούστηκε το «το πιο δυνατό χειροκρότημα από οποιονδήποτε άλλο, όταν τελείωσε», προσθέτοντας πως η αθλήτρια «φαίνεται απίστευτα συναισθηματική».


[There are no radio stations in the database]